Tema: IT edukacija
View Single Post
Staro 30.06.2009., 00:30   #20
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
tu se nema šta puno filozofirat,tečaj vrijedi puno ako se puno nauči i ako stekneš znanje jer znanje je ono što ti daje radno mjesto

ako radiš u državnim firmama onda ti treba diploma za veću plaću,za sve ostalo nema pravila,koliko si dobar toliko ćeš zaradjivat i amen...

po meni je fax obvezan čisto da stvoriš zdrav temelj za napredovat i učit u određenoj struci,a razumijet struku da ni ne govorim...

recimo,ovo što ja tvrdim je čisto vezano uz struku koja mi je bliska,generalno ne drži vodu...

struka koja zahtjeva kreativnost tj. prirodni talent u toj struci nikada nećeš biti stručnjak ma kakav god prosjek imao na faxu i kakav god papir dobio...a svi znamo da te fax u životu konkretnom poslu najmanje nauči,dapače,samo te maltretira i buni s nepotrebnim gradivom u većini slučajeva.

kad pričamo o IT industriji vjerujem da je znanje naspram papira velika prednost...uostalom,hrpa studenata maršira na tečajeve da nauče konkretnije ono što ih fax nije! jebeš fax npr. grafičkog dizajna ako ti nakon njega 90% (onih 10% su sami naučili) studenata ide na tečaj iz grafičkog dizajna jer na faxu niti jednom nisu upalili indesign,illustrator itd

ovo je moja teorija i životna filozofija,onim čime se bavim većinom ili gotovo uvijek kvaliteta tvog rada odnosno nekakav portfolio odlučuje oćeš li dobiti posao i kakvu ćeš plaću imati...naravno,bez faxa konkretno nikada nećeš biti art director osim ako se sam ne postaviš na tu funkciju u vlastitoj firmi,limitiran jesi...ali daleko od toga da nemaš šta tražit na prijavama za posao...prvo ide znanje i iskustvo,onda papir...jer taj papir ništa poslodavcu ne garantira.uostalom znamo gdje živimo i kako ljudi dolaze do diploma...

kad bi samo oni s završenim fakultetima dobro živjeli i zarađivali svijet bi se svodio na milijardere i beskućnike,srednja klasa nebi postojala...svijet bi bio jedna velika rusija