View Single Post
Staro 29.06.2009., 23:21   #1
.Scorpion.
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Čudan zvuk iz kućišta tijekom instaliranja Windowsa

Pretpostavljam da je problem u hardwareu pa cu iznijeti sto je prethodilo, da se stekne kompletniji dojam, moze biti povezano, a mozda i nije, prosudite sami...

Koristio sam do nedavno 1GB KingMax-ove (cipovi s obje strane) 800MHz DDR2 memorije na ploci GA-MA69G-S3H.

http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=2554

Igrice su mi radile normalno, npr. FS2004 nije trokirao s puno dodataka, foto scenarijem i max. detaljima, a PES 2009 je bio besprijekoran s ukljucenom opcijom za monitor - "VSync", a opciju "Use frame skiping" nisam niti koristio.
Nabavio sam nedavno jos jedan "keks" memorije, 2GB KingMax od 800 MHz DDR2 (cipovi s obje strane) i stavio u memorijski utor. Isprobao sam da li radi, prepoznao je memoriju i pokrenuo sam FS2004 i ucinilo mi se da vise trza. (Obje memorije su u prva dva zuta memorijska utora na ploci.)
Instalirao sam opet iste Windowse XP SP2 (ne zbog memorije, svakako sam trebao instalirati) i naisao ovaj put na problem. Usred instalacije Windowsa, u momentu kad se pojavi ono odbrojavanje o preostalom vremenu od 39 minuta (prije ili kod "Preparing installation", ne znam sad tocno, evo nekakva slika da se vidi o cemu pricam:

http://z.about.com/d/pcsupport/1/5/O/0/-/-/xpnew17.jpg

... cuje se neki zvuk iz kucista kao "beeeeeeeeeeeep" i to traje nekih dvije minute. E sad, probao sam u svim kombinacijama memorije, s obje, samo s jednom, samo s drugom, pa drukciji raspored... uvijek tijekom instaliranja Windowsa tuli...
Nakon tuljenja instalacija se nastavila, priveo sam kraju, sredio drivere i sve sto treba. Kompjuter normalno radi, ali primjetim u te dvije igre, druge niti ne igram, da nije kao prije, u simulatoru primjetno trza, a u PES-u 2009 sada moram ukljuciti opciju "Use frame skiping" sto prije nije trebalo jer je sada bez te opcije u "ponovljenim snimcima" vrlo lose, a i tijekom prekida u igri, korneri, skobodni udarci takodjer bi znalo sve zastati na sekundu ili vise. Ovo je zbunjujuce jer sad ima trostruko vise memorije nego prije. Mozda do memorije i nije...
Napominjem da to nikad prije nije bilo i da su mi igre prije isle glatkije...
Zna li tko do cega bi moglo biti? Da nije graficka? Ili nesto trece?
.Scorpion. je offline   Reply With Quote