Citiraj:
Autor Visage
Ako je slika vaznija od I/O konekcija i MM sposobnosti, onda HP odnosi malu prevagu u kvaliteti slike. Posebno crna boja ali i nesto (ponekad) traljavijem pozadinskom. Ali 1:1 iz ducana, ima ponesto bolju sliku od Della. No uzasavajuca odluka HP-a da ga ostavi invalidnim po pitanju bilo kakve kontrole slike - osim u tvom vlastitom soft aranzmanu - je nesto sto mnogi nece moci probaviti. U spomenutom limitu izbora 30" modela, ako je boja na prvom mjestu (kao vazan faktor za posao) onda HP. Ali uz kalibraciju, Dell bi bio ponesto ugodniji izbor sa sirom lepezom namjene.
Skorn je vlasnik HP-a, pa nek ti javi kako se aklimatizirao po pitanju stimanja postavki. @Skorn, sad me ovo sjeti kako je stvarno sramota da nisi mogao jedan osvrt napisati na svoj monitor 
|

sada me je sram
istina, ja sam pred malo više od pola godine bio u istoj dilemi, cak sam se raspitivao i za Eizo
SX3031W-BK (PVA matrica) koji bi ipak došao duplo više od LP 3065 (16.5K kn u Protisu), da je u datom trenutku bio raspoloživ Dell 3007WFP-HC mislim da bih ipak opet uzeo HP (ta dva modela imaju manje vise identicnu matricu). ja sam svoj uzeo u M-Computersu za nesto ispod 9000kn. isti dan kada mi je dosao sam ga isao voziti u Recro na reklamaciju jer je imao 3 mrtva piksela koji su bas gadno boli u oci. za ovu klasu (ekran klase 2) monitora ne smije biti više od dva mrtva piksela PO KVADRANTU ekrana. inace to sa mrtvim pikselima ne govori nista o cijeloj seriji monitora jer niti jedan brand ukljucujuci Apple, Nec i EIZO nije imun na takve tvornicke greske. btw moj primjerak je Made in Romania
što reći o monitoru? meni služi za sve, od video obrade do surfanja i čitanja, gledanja filmova (pa čak i nešto sitno gejmanja)
moj je podešen na max rezu (2560x1600) međutim za font size koristim custom scale DPI (144 vs default scale 96) pošto sam udaljen metar i pol od monitora (koristim i wall mount) tako mogu najlakše čitati.
pošto je ovo jedini 30" monitor koji sam koristio ne znam kakvo je stanje sa drugima ali ja i na ovih metar i pol udaljenosti nakon dužeg vremena korištenja (više od 4 sata neprekidno) osjetim zamor očiju te grijanje ekrana.
na poslu koristim IBM Thinkvision sa čini mi se PVA matricom i mogu slobodno reći da je na HP-u slika dosta bolja, te neusporedivo bolja od Samsunga 2232BW koji mi odaje nepodnošljivu plavkastu nijansu.
Doduše ono što jako zamjeram HP-u je backlight bleed u gornjem desnom kutu koji se poprilično može primjetiti (pogotovo iz moje perspektive gledanja - odispod)
monitor spajam sa dva DVI porta radi rezolucije i nisam primjetio ama baš nikakav input lag, ghosting, ni slične urbane legende zavidnjaka koji nikad nisu korisitili IPS matricu.
veliki plus dajem monitoru što ima jedan od najpraktičnijih načina montiranja na VESA 100mm OEM wallmount. riječ je o krajnje jednostavnom sklopu iz dva dijela od kojih se jedan zavida na sam wallmount (doslovno se odšarafi sa originalnog nosača) a drugi na monitor te se uz pomoć polugice uz jednostavan CLICK sam lcd namjesti na nosač
nadam se da ti mogu pomoći u izboru, svakako ti preporučam HP LP 3065