View Single Post
Staro 26.06.2009., 23:41   #1
d^_^b
Premium
Moj komp

d^_^b's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Reprodukcija zvuka na Win XP

Danas se zasitio Windows 7-ice zbog problema koje sam imao sa istom.
Formatirao i instalirao Windows XP. Sve radi besprjekorno, osim zvuka koji mi je danas zadao tolike glavobolje da sam pabletu sa tlak popio.
Ovisan sam o muzici.
Naime, nakon instalacije sam instalirao drivere sa CD-a koji sam dobio uz maticnu, a nakon toga sam instalirao drivere sa CD-a koji sam dobio uz graficku.
Nakon sto sam pokusao pustiti jednu od pjesama koju imam na compu pojavio se je mali prozorcic u kome je pisalo: "Windows Media Player cannot play the file because there is a problem with your sound device. There may not be a sound device installed on your computer, it may be in use by another program, or it may not be functioning properly."
Izbrisao sam sve audio drivere sa compa i nakon toga instalirao Realtek drivere Version 5.10.0.5628&6.0.1.56
Restartovao comp i opet nista nije radilo.
Onda sam izbrisao audio drivere i instalirao Microsoft HD UAA Bus driver i restartovao, pa opet instalirao Realtekove drivere koje sam ranije obrisao. Opet nije radilo pa sam izbrisao sve audi drivere koje sam imao na compu, pomocu DriverCleanera Net i restartovao.
Zatim sam otvorio everest i vidio da mi nigdje ne prikazuje nikakve audio uredjaje.
Tek pod "PCI/PnP Audio" (sta god to znacilo) prikazuje da imam:
"ATI Radeon HDMI @ ATI RV770 - High Definition Audio Controller PCI"
"Realtek ALC883 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-2] PCI"
Otisao sam na net i skinuo drivere za ovo: "
Intel 82801IB ICH9" te ih instalirao i restartovao i nakon toga sam instalirao Microsoft HD UAA Bus driver i restartovao, pa opet instalirao Realtekove drivere koje sam ranije obrisao.

Znam da sam dosadan, ali molim vas za pomoc.

d^_^b je offline   Reply With Quote