View Single Post
Staro 23.06.2009., 17:58   #1
asusfreak93
Registered User

Datum registracije: Jun 2009
Exclamation Problem s PC-om

Pozdrav,

sry ako sam pogrijesio mjesto za ovu temu, ali hitno trebam pomoc!

Naime, prica je malo duza pa da krenemo, a i cuo sam da ste vi znalci pa se nadam da mozete pomoc

Isao sam prijatelju reinstalirati windowse. Na C disku je vec imao windowse, D disk je bio prazan. Kad se PC pali, nigdje se nemoze uc u boot sa cd-a... Zato sam osao preko my computer i upalio instalaciju. Prva stvar koja se dogodila je ta da nisam mogao C formatirat nego samo novu kopiju windowsa instalirat, a programi bi ostali. Pa sam na D instaliro windowse, al opet nisam mogao C formatirat. Tad sam pokusao sa partition managerom prebacit glavni na D a pomocni da bude C, i pitalo je hocu li resetirati komp, ja sam ga resetiro. Tad je prvi put dok se palio PC pisalo boot from cd... No ja sam izvadio CD i nisam htio bootati, a to se nije htjelo maknuti pa sam isao u bios i makao sa svega primary boot device. Problem je u tom sto sam isao na postavke procesora, i sa memory clock 200mhz stavio na 300mhz, a pisalo je da je maximum 400mhz. Resetirao sam PC i samo je monitor bio crn. Nista se nije moglo upalit, nije cak doslo ni do BIOS-a ni niceg... Koliko znam ni proc ni maticna nisu izgorili pa sam za savjet pitao prijatelja koji je reko da izvadim i opet stavim baterijicu u maticnoj. Ako to ne uspije da izvadim hard i reinstaliram windowse na drugom kompu, te da ga vratim.

Molim vas, ako imate bilo kakav savjet, sve bi pomoglo, ovo mi je vrlo bitno!
Procesor je AMD Athlon 3600+, 1 giga rama, club3d x1650 a za maticnu nisam siguran.

Pls pomozite!
asusfreak93 je offline   Reply With Quote