View Single Post
Staro 23.06.2009., 17:04   #30
Overhaul
Premium
Moj komp

Overhaul's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
... ma ovo sam se ja pravio vazan sa skrinom, moja greska je bila sto sam ostavio ukljucen auto keyframing, pa je jadan stroj racunao iz cachea particlese u koliziji sa deformiranom podlogom kroz reactor, a sve jos uz promjenu parametara, jerbo sam ju zaboravio, kazem, iskljuciti Da se optimizirat, ali rama nikad previse
Da se nadovezem, eto u 3D maxu, postavke dva stroja u defaultnih 2.66GHz, jedan Q9450, drugi ovaj iz skrina, i7920 nisu pretjerane, ali su zamjetne: u scanlineu su 28%, u mentalrayu (ovisi o sceni tj. o racunanju kaustike i final gatheera i/ili GI) 30-33%. No u simulacijama i7 je par postotaka slabiji (jer maxovi cloth simulatori, fluidi, fur, rigid body dinamic blabla nekoriste vise jezgri), jer se maltretira samo jedan thread, a tu je u biti HT od i7 koji postotak slabiji jer to nije "prava jezgra" i zauzece procesora je jadnih 13%, dok je kod quada barem prava jezgra upogonjena, pa je 25% zauzeche. Nisam sad pri phenomu ili x2 athlonu, no ima i on nekih svojih prednosti u tim simulacijama. Ja probam zadatak na svakom stroju, vidim kako mu ide, pa dodijelim posao Overclocking uglavnom ovdje budno pratim, vrijeme nam je novac, a stabilan OC = usteda vremena, tj. vise i kvalitetniji posao u istom roku, a za jednaka ulozena sredstva.
Overhaul je offline   Reply With Quote