Odnedavno sam korisnik opcije Iskon.TRIO koja mi omogućava ADSL Internet, TV (40 kanala) i fiksnu telefonsku liniju (sa starim brojem).
Njihov tehničar došao je i besplatno postavio konfiguraciju.
U toj mreži dobio sam u najam router (Siemens Gigaset SX763 WLAN dsl) i TV dekoder (Set-Top Box - MOTOROLA VIP1910-9). Ta su dva uređaja povezana UTP kabelom (5m).
Sve odlično radi, ali sam čitajući priručnike tih uređaja uvidio da su to dva moćna uređaja s dodatnim mogućnostima pa bi bilo šteta to ne iskoristiti. Na moje telefonske upite u službi za pomoć korisnicima odgovoreno mi je da mogu pokušati eksperimentirati ali na vlastitu odgovornost i ako ne uspijem neka ne zovem i ne krivim Iskon.
Evo što me konkretno zanima:
- Na originalnoj kutiji isporučenog Gigaset routera grafički je prikazana i opcija bežičnog povezivanja sa Set-Top Box-om preko "Gigaset WLAN Repeatera 108". Molim vas da mi odgovorite mogu li se u načelu Gigaset router i Motorola set-top box povezati bežično kao što to predviđa proizvođač uređaja Siemens, umjesto UTP kabelom?
- Može li se takva bežična veza ostvariti pomoću "Gigaset WLAN Repeatera" 108 (599,00 kn) koji je naveden na Siemensovom grafičkom prikazu?
- Može li se za tu bežičnu vezu umjesto "Repeatera" koristiti Gigaset WLAN USB Adapter 108 (189,00 kn), budući da Set-Top Box ima USB utičnicu?
- Mogu li TV program gledati na još jednom televizoru u stanu ako za taj drugi prijemnik kupim još jedan Set-Top Box i jednu od ovih Gigast-ovih 108-ica za bežično povezivanje s routerom?
- Mogu li (i kako) TV program gledati na jednom ili više PC-a koji su sada bežično povezani s routerom?
- Ako se TV program može gledati na više PC-a moraju li na svima biti istodobno isti kanali?
- Kako (i da li) mogu filmove iz memorije PC-a galedati na TV prijemniku preko Gigasetovog routera?
Vjerujem da bi ova tema mogla zanimati sve veći broj korisnika ove usluge.