View Single Post
Staro 22.06.2009., 15:43   #24
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Bok!

Ekipa sorry nisam bio kod kuce 4 dana a Tele2 mobilni internet nije radio (uff al sam pop... jer ga moram vratiti ba su istu trgovinu u ZG di sam ga kupio) pa mi je laptop bio neupotrebljiv . Uglavnom palo mi je na pamet ovo sto de5tr0yer kaze i cim uhvatim vremena budem probao "skinuti" i7 na 3.33 da vidim clock to clock omjer u ondosu na Q6600. To ce biti najrelevantniji podatak koliko je ustvati i7 Brzi/bolji

Sto se tice onih SU clustera vidio sam taj topic davno i odlican je ali stos je sto ja u firmi uzimamam mashine jednu po jednu povremeno pa se postepeno nadogradjuju a "starije" izbacujem tj. dajem ostaloj ekipi kojima je nebitno jel Dual ili quad za ono sto oni rade (pretezno autocad) a i ventovi moraju biti znatno veci od originalnih za neki posteni OC tako da mi to ne igra .

Postoje online renderfarme ali cifre su po minuti za 300,500,600.... procesora pa se dogodi da vas jedan render od nekih 2-3 dana na render farmi kosta 2500-3000$ sto bi vam ustedilo 35-40 dana rendanja na samo dva-tri kompa ali opet sa tom cjenom moze se "dodati" jos 5-6 kompova u "domacu" renderfarmu tako da su pitanja isplativosti teska za odgovorit ALi kad je ROK kratak nepita se za cjenu i to je ono od cega zive renderfarme kao recimo Respower.com is slicni .