View Single Post
Staro 22.06.2009., 12:22   #237
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
kartica je vec prodana odavno, to sto sam lijen editirati moj komp je druga stvar. Negdje sam vec spomenio da sam trenutno na posudjenoj 9600gt. Iskreno, ona bi mi potpuno odgovarala za ovu rezu. Problem je sto je precjenjena sto nova sto polovna a i gledam da cooler na grafi izbacuje zrak van (htpc kuciste).
BTW, gtxica je prodana s ciljem kupovine 4770 i to zbog razumljivih razloga - temperatura, potrosnja i obecavajuci referentni cooler. Medjutim to je bilo prije nego je kartica uopce izasla. Kada se napokon pojavila amd je izmislio ono neko smece od coolera koje je ubilo volju za tom karticom. Kako to funkcionira u malom kucistu imam priliku vidjeti s ovom 9600gt. I ne svidja mi se.
Sto se tice usporedbi cijena treba biti posten - 4870 kosta 860kn tek od neki dan. I to samo jednog proizvodjaca. Prosjecna cijena joj je tu negdje s GTX260. Iako sumljam da ce nvidia ici toliko nisko, ne vjerujem da si to mogu priustiti s g2xx chipovima. No tko zna.
Uzimajuci gts250 tehnicki nisam ispusio nista, stara je prodana za 800kn tako da bi gubitak bio 50ak kn za koje sam dobio obnovljenu garanciju. Nije tako strasno.
Istina 4870 po istoj cijeni bi bila daleko bolji izbor ali samo na papiru. Da jos koristim staro chief tenk kuciste vjerovatno ne bi puno razmisljao ali ovdje niti mogu podnositi buku onog referentnog amd coolera niti imam nekih opcija, s1 ispada iz kombinacije zbog visine kao i mislim sve drugo sto se kod nas moze nabaviti.
Da ne spamam dalje temu zakljucimo da mi posve odgovara drzati lovu u djepu sve dok ne budem morao vratiti ovu 9600gt i cekati hoce li uletiti nesto polovno povoljno. Ako ne lako se kupi novo. Ali sigurno necu kupiti nesto sto mi ne odgovara po 4 od onih 5 stavi koje sam gore nabrojao da gledam kod kupovine grafe samo zato sto daje 5 FPS vise. Ili ne daje 5FPS vise ali stedi 30W. Takve stvari ostavljam djeci, moraju uciti na svojim greskama. Ja jesam i skolu sam platio...kad bolje razmislim platio toliko u zadnjih godinu dana da sam mogao ubaciti dvije ovakve xfx4870 u CF cisto za lovu koju sam pusio na kupoprodaji komponenti
greg SE je offline