View Single Post
Staro 22.06.2009., 09:46   #234
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
Kao i one fore kada je izasla 4850 da je eto ati napredan a nvidia samo prepakira g92. Bemti tko je atiu kriv sto oni ne mogu jedan chip lagano modificirat godinama i tako pratit konkurenciju nego moraju bacat lovu na skupi r&d
vidis, ja sam danas od onih koji zamjera nvidiji. zaboli me sto je bilo puko prepakiravanje jednog te istog cipa po par puta, cak sam tu i stao u obranu nvidije jer zaista taj isti cip, usporedujuci ga sa atijem, nudi jednake (negdje bolje, negdje losije) rezultate. ali kad danas pogledam cijene, onak...... jako tesko da bi kupio nvidiju sa ovakvim cijenama.

Citiraj:
Kod grafa se sve svodi na to koliko kosta, koliko se grije, koliko buke pravi dok se rjesava te topline, ima li problema sa sofverske strane i ajde recimo to koliko trosi. Nekome je bitnije jedno, nekome nesto drugo ali u osnovi svatko normalan gleda sve. A tako niti je ati toliko superioran niti je nvidia nesto posebno slaba.
Fanatizma oko njih dvoje ce uvijek biti i ne ocekujem da to prestane ali ajde barem prestanite zvucati kao PR roboti
sve super osim ovog dijela oko inferiornosti. jer imamo prakticki jednake perfomanse, jednako grijanje (negdje ati vodi, negdje nvidia), la la la......
a cijene su takoder jednake? eto samo 4870 i gtx 260. nvidia je toliko jaca, po nabavi za 400 kuna vise (860kn 4870 vs 1260kn za gtx 260)? kod gts 250 i 4850 nije tolika razlika, ali je ati opet 100 kuna jeftiniji. i tu je relativno ok, iako su po perfomansama ove dvije kartice prakticki identicne (radio sam usporedbu).
u nize rangove necu ici, iako i ati tu sa 4650 i 4670 karticama odlicno konkurira nvidiji. iako bi 4670 trebala pasti cijena, ispod 400 kuna kao stvoreno za nju........ ali tu je 4650 koja jest ispod 400 kn (367 kn), a nvidiji je jedini adut 9500gt ddr3 koju 4650 doslovce pojede (duplo bolje perfomanse).

Citiraj:
Zbog ovakvih stvari popizdim i thedream bio si u pravu - lagao sam da cu kupiti 4770. Ovi fanatici su me od toga odgovorili. Kako mi je 260 overkill za 720p biti ce gts250. Sad se jedino postavlja pitanje koji sam k prodao ovu gtxicu i samo si nabio 50kn troska kupovine nove grafe koja nit je brza niti tisa niti hladnija a bome nit manje trosi
posto sam se i ja osjetio prozvanim za fanatizam/robote itd, vratit cu istom mjerom - kupi. i onda reci da to nije fanatizam sto ti radis, da nije licemjerno . pazi zasto, dat ces 843 kune za gts 250 (koliko je najjeftinija na nabavi), a neces 4870 koja je skuplja za 20 kuna (a jaca onak, nekih 20%), ili 4770 koja je sve super osim cijene (ovdje itekako kuzim zasto si odustao od cijene, previse kosta). ali nikako nije u redu prozivati nekoga fanatikom jer kupuje karticu koja jednako nudi, a kosta manje (dosta manje, ovisi koje kartice usporedujes). a da ne kazemo da ces promijeniti nividiju za nvidiju, a pomak od 5%, ako i toliko.....

da budemo nacisto, meni je 4770 super kartica dok ne vidim cijenu. moze ona raditi na 20C, imati FPS kao kao starija braca generacije, moze jako malo trositi i klokati se u PM, mene to ne zanima kao i 95% ostale populacije. da joj je cijena nekih 700 kuna, vrlo dobro za pocetak. da joj je cijena nekih 600, odlicno. ovako je kartica koja je super, osim po cijeni koja ukupnu ocjenu ubitacno pokopa.......

Burko je offline