View Single Post
Staro 21.06.2009., 14:33   #1753
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Nisam uspoređivao napajanje,samo kažem da je odlično odradilo i radi još uvijek sve poslove,na svim kompovima,svim karticama osim GTX295,to je bila ipak egzotika makar i na posudbu dobiti.

Inače da, za 100kn više, uzeo bi Corsaira VX550. Taman je 100kn razlika.

Citiraj:
Autor Lud76 Pregled postova
Definitivno kupujem napajanje pa me zanima nešto u vezi buke vx550, trebam nekoga ko je uspio dobro opteretiti napajanje (Razer) da mi kaže jel ova tablica (noise level) ima smisla ili je "tek toliko" tu

http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...rticleId=21717
Dakle konkretno pitanje je...jel napajanje do nekih 350W opterečenja stvarno tiho?
Tvoja trenutna konfa trosi debelo manje od 300W ... bit ce tih, jer tek iznad 350W dize napon na ventu.
Citiraj:
Autor Fantač Pregled postova
Da. I proc i grafu.
Procesor nešto kao Q6600, a grafa gtx260. Ali to još nije ništa sigurno, pa se raspitujem.
I da clokat ću. Koliko ide, a da je stabilno.
cca 300W u max loadu, tj. oko 250W u prosjeku (3D). 450W PSU uvrh glave.
Citiraj:
Autor kontroler Pregled postova
Pitanje:

Ova korisnost napajanja, koja raste s porastom opterećenosti, dal to ima veze s temperaturom?

Drugim riječima, ako je na 200w korisnost 70%, a kad su to testirali temp je bila 40 stupnjeva, a na 300w korisnost napajanja 80% i temp kad su to mjerili je bila 50 stupnjeva, da li ako ja zamjenim vent za slabiji i poslijedično temp na 200w poraste na 50 stupnjeva, da li će kosisnost biti 80% ili bliska tome?

Ove brojke su bezveze, ali dovoljne za konkretizaciju pitanja.
Nema veze ... barem kod iole dobrih napajanja (npr. 200+ kn).