View Single Post
Staro 21.06.2009., 13:40   #257
Terminator02
Premium
Moj komp

Terminator02's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Katarina je u željela izraziti dobar stav, ali se malo diskreditirala sa onim izjavama o Radmanu i Điksiću.
Ma fućkaš te Supermicro matične, nešto jeftiniji DDR3 i slaganje konfiguracija.
Za složiti dvoprocesorski Xeon treba znanja i gubitka vremena.
Trenutačna novčana ušteda je moguća, također ne tvrdim da te Supermicro matične i kučišta koja je Buby spomenia nisu možda dosta kvalitetnija od Appleovih.
Međutim Apple Mac Pro je gotovo rješenje i o problemima konfiguriranja glavu je razbijao sam Apple.
Tako da kupovinom Maca Pro dovoljno ga je izvaditi iz kutije, instalirati npr. Final Cut Studio i odmah se može prionuti na rad.
Što se designa tiče IMHO mac Pro je pregrd i ne djeluje baš nešto "profi" na pogled, a da se izbjegne fancy izgled i preplaćanje monitor se izabere kakav dobar IPS Dell ili HP, miš se zamjeni kakvim boljim Logitechom i vozi miško!
Dalje, ako se bolje pogleda design samog Maca Pro ne možemo se oteti dojmu da je puno "amaterskije" napravljen od Dellovih i HPovih radnih stanica(a i cijena je izgleda nešto manja)
Međutim, nekako sam mišljenja da je baš Mac taj koji je idealna izbor za neke usko specijalizirane poslove tipa video obrada.
Terminator02 je offline