Citiraj:
Autor IcyTexx
Meni taj famozni redsn0w ne radi, cekam QuickPwn.
|
Kak ti ne radi?
Za slucaj da netko ne zna a zanima ga:
Izasla je jucer i windows verzija - Redsn0w 0.7, sa greskom tj. zaboravili su ubacit GUI za korisnike

sto su rjesili nakon par minuta sa 0.7.1 verzijom koju obavezno dakle morate imat inace nemrete ni pokrenut redsn0w.
Sve to pise ovdje
http://blog.iphone-dev.org/
Pa evo guide kako jailbreakat na windowsima, i/ili updateat 2.2.1 na 3.0:
0.1 -
Disclaimer -
ne odgovaram za mogucu nastalu stetu vasem uredaju ako pratite ove korake - sve radite na vlastitu odgovornost - ja sam svoj iPhone 2G jailbreako 2 puta na sljedeci nacin i meni sve normalno radi - ako nista ne zeznete radit ce i vama.
1. Update iTunes to 8.2
2. Backup iPhone u iTunsima (ovo ce vam usparat PUNO vremena poslije kad cete htjet podesit sve ponovo)
3. Kad je backup gotov jednostavno kliknite RESTORE - mozete i UPDATE no Dev Team preporuca restore (restore ce kompletno prebrisat sve podatke s iphonea i instalirat ponovo a update ce "samo" updateat na 3.0 i sve sto ste imali gore i dalje ce biti gore. Zato smo radili backup prije da ovdje mozemo napravit restore)
4. Restore/Update ce trajat 10ak minuta, ovisno o brzini interneta itd. I na kraju ce vam iPhone biti blokiran na "Emergen"cy Calls Only" a iTunesi ce javiti da vam SIM ne valja ili nesto slicno.
5. Ugasite iTunes i jednostavno pokrenite redsn0w.
6. Redsn0W ce vas trazit da mu date firmware file, kojeg je iTunes spremio u ovaj folder ako imate WindowsXP gdje je USERNAME naravno vas username:
C:\Documents and Settings\
USERNAME\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPod Software Updates
Ako imate Vistu ili Win7 onda je to ovako nekako:
C:\Users\
USERNAME\AppData\Apple Computer\iTunes\iPod Software Updates
7. Nakon sto mu pokazete firmware file kliknete NEXT.
- Uskoro ce ponudit opciju za unlock - upalite ako vam treba. Na 2G ovo nije potrebno kolko sam upucen zbog drukcijeg hardvera - ja kod sebe nisam upalio i sve radi. Kolko znam 3G korisnici ce morat pricekat ultrasn0w da unlockaju svoj mob.
- na istom ekranu je iopcija za instalirat Cydia - naravno ovo upalite.
Kad ste tu gotovi opet samo klik NEXT
8. Sljedeci ekran gdje ce redsn0w reci da obavezno ugasite iPhone (i naravno ustekate u komp) - e pa napravite to, sve je opisano u samoj redsn0w aplikaciji. Kad ugasite iPhone cut ce se zbug iz windowsa kao kad istekate USB device.
9. Ubrzo ce se pojaviti novi ekran sa detaljnim uputama na kojem ce trebat napravit sljedece - stisnuti POWER tipku i drzati stisnutu - nakon 3 sec otvara se sljedeci korak:
- stisnuti HOME tipku i drzati stisnutu skupa sa POWER tipkom - nakon 10 sec otvara se sljedeci korak:
- pustiti POWER tipku no i dalje drzati HOME jos 30 sec
Ako fulate intervale nije bed, cijela sekvenca se vrti u krug sve dok ne uspijete. Jedostavno pratite upute na ekranu i to je to. Ja sam prvu puta zakasnio jer sam zaboravio kompletno na ovaj korak i jednostavno sam sve napravio u "drugom krugu" ko da nista nije bilo.
To ce izgledati ovako:
10. Kada uspijete redsn0w ce sam nastaviti na sljedeci ekran i tada mozete pustit HOME tipku.
11. Redsn0w ce dalje napraviti sve sto treba, reboot iPhonea, instalirat pakete itd.
12. Upalite iTunes nakon sto se iPhone normalno boota. Odmah ce vam ponuditi restore iz backupa koji ce vam vratiti sve postavke natrag na iphone - sve postavke, slike, ringotone, mail, cak i raspored ikona. Ovo je naravno nepotrebno ako ste radili UPDATE a ne RESTORE.
13. Naravno napravite Sync na kraju da vam iTunes instalira aplikacije koje ste imali.
Eto nadam se da nije bilo problema, ako je nesto zapelo savjetujem da se informirate na netu, Dev team Blog, twitter itd. Jer sve sto ja osobno znam napisao sam gore i kao sto rekoh ne odgovaram za vase individualne za*ebe
Imate i video ovdje
http://www.youtube.com/watch?v=wByBC4Uc10Y