Onda je očito začepljena prašinom. Probaj ispuhati sve iz nje, pokupiti vatenim štapićima, idealno je i otvoriti je kako xulos kaže. Samo pazi, ako ima bijelu naljepnicu s donje strane, gubiš garanciju u većini slučajeva...
Ako je odneseš na reklamaciju, možda ti daju novu s boljim, dual slot coolerom, mada će ti je najvjerojatnije očistiti i vratiti nazad pa ćeš za par mjeseci imati isti problem dok ne rikne od pregrijavanja.
Idealno je rješenje kupiti Accelero S1+120mm ili Scythe Musashi i zamijeniti stock vent. Skoro obavezno ako je single slot! (po ovome što si napisao, vjerojatno je, a takve se užasno pregrijavaju)
Moja je preporuka Musashi jer zauzima manje mjesta (2 slota) i dolazi s potenciometrima pa lako prilagodiš brzinu venta. S1 malo bolje hladi, ali oba su coolera više nego dovoljna.
Sa bilo kojim će grafička biti ledena i tiha

Otkad sam zamijenio svoje (inače odlično) stock hlađenje na svojoj grafičkoj, preporođen sam. Nije mi prešla 45 C u najvećem loadu, a 24/7 je overclockana.
Druga, jeftinija opcija vrijedi ako je dual slot hlađenje, a to je da skineš stock vent i nekako improviziraš s nekim drugim, 80/92mm. To je prepušteno tvojoj kreativnosti, rezultati su manja buka i nešto manje temperature (ako ga dobro složiš). Ali toplo preporučam kupnju novog hladnjaka, to je jedino sigurno dugoročno rješenje.