Evo teme koja me uvijek zanima.
Tri kvoda rendaju, a dualce sam u posljednje vrijeme izbacija iz upotrebe jednostavno zbog nedostatka memorije. Scena je poprilično teška da glavni stroj mora imati 8 giga a dva kvoda u farmi minimalno 6 giga rama. Sve moguće optimizacije su uključene. Koristim na stotine vray proxy objekata. Scena se ne renda u memoriju nego direktno u fajl na disk i taman stane u otprilike 6.5-7 giga rama.
Trenutno radim na jednoj ogromnoj sceni koja će se izbacit na plakat dužine par metara. Tri kvoda takvu sliku veličine 20000x8000 pixela izbacuju 11-12 sati. (slika je velika 3.7 giga u OpenEXR formatu

)
S oc-anjem ne pretjerujem, pogotovo u ljetnim danima. Problem je ako jedan stroj pukne cijela slika pukne. Kod animacija je lakše. Samo nastaviš na tom frejmu. Samo renderiranje inaće ne opterečuje previše procove iako ih koristi 100%. Primjetija sam da ih quasimontecarlo (brute force) metode računanja zbluranih refleksija satare poprilično. Ako su strojevi testirani 12sati s OCCTom onda nema problema. Radit će oni danima i mjesecima ako treba bez problema. Naravno, nikad ne ocajte u knap kad nađete ono skroz stabilno radije dodajte još par milivolti napona ili skinite 100mhz da bude 100% sigurno.