Citiraj:
Autor C.J.B.
Uf vrga, ako i uspijes ovo izvest kako spada, namucit ces se i nazivcirat jebeno...
1. daj neka ti netko nakroji ivericu na tocne mjere i skantira (obljepi trake po rubovima), nikakvo brusenje, nista neces postici jer otvoreni rubovi na iverici upijaju lak i to na nista ne lici... mislim da je kvadrat bijele furnirane iverice oko 50 kn, 1 mm trake je oko 3kn + usluga $?
U zg ti to radi Iverpan i mnogi drugi za koje ne znam..
2. trebat ces sarafe krace od debljine iverice, znaci 5x35mm (s/d) za spajanje stranica.
3. MORAS napraviti nacrt i odrediti unutarnje i vanjske mjere, te nacin sastavljanja stranica, pretpostavljam da si za gornju predvidio da se moze otvarati pa pripazi da ti bocne stranice dok spajas dolaze "unutar" nje.
Poslije lako napravis prednjicu na kojoj se nece vidjet sarafi nego je iznutra pricvrstis sarafima 5x30
4. a di je tek busenje rupa za optiku, prikljucke..pa slajfanje, lakiranje, jebanje, drkanje sa obicnim odvijacem, ajoj
5. nemoj se u ovo upustat
6. 
|
Apsolutno se slažem sa svim točkama kolege C.J.B. a pogotovo s točkom 5.
Citiraj:
Autor Vrga
iskreno da ti kažem, ovo radim sve manje više iz glave, improvizacija i šlamperaj manje više
|
Ne znam što uopće onda hoćeš od nas kad ti to sve imaš u glavi.
Citiraj:
Autor Vrga
Definiraj krojiti? Rezati na mjere ili?
|
Ko što rekoh, nemaš previše veze s time...
Citiraj:
Autor Vrga
Lakiranje... Iskreno, nemam pojma.
|
To će tek izgledat onda...
Citiraj:
Autor Vrga
Njubara sam teža u obradi drva i radim intuicijom.
|
Mislim da ćeš i ostat njubara...
Citiraj:
Autor Vrga
Neznam što znači kantirati
|
Ko što rekoh, nemaš previše veze s time...
Citiraj:
Autor Vrga
sampoljepljive trake ima, sad koje točno to neznam
|
E ovo je prejako, on ima samoljepljivu traku...
Citiraj:
Autor Vrga
Glavni problem ja bi reko je to što ja to radim iz glave i nemam baš preveć nešto inspiracije za bacat to na papir. Najvjerojatnije će biti drvena kocka, eventualno prefarbana u nešto ugodnije oku.
|
Stolarija se ne radi bez olovke i papira i malo osnovnog znanja matematike.
Ja ne kužim koja je uopće poanta tvog posta? Ti si krenuo radit nešto a ni sam ne znaš kak će izgledat, ni kakva će bit završna obrada a bome ne znaš ni kako to sve uopće napravit. Pošto se učiš, mislim da je najbolje da za početak uzmeš par dasaka s nekog obližnjeg gradilišta, čekić i par čavala i to sklepaš.
Što se kenjanja tiče, takvu komunikaciju si ostavi za ekipu iz štale a ne za ovaj forum.
Pozz