Tema: Drvokejs :p
View Single Post
Staro 20.06.2009., 11:05   #4
Vrga
Lalalallalaaaaaa

Vrga's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Imas nacrt i tocne mjere kucista?
iskreno da ti kažem, ovo radim sve manje više iz glave, improvizacija i šlamperaj manje više, al zasad oke izgleda kao koncept onog što radim.
Citiraj:
Imas gdje krojiti ivericu ili ce ti to netko drugi raditi?
Definiraj krojiti? Rezati na mjere ili? Ako je to, ručno radim s ubodnom pilom, stavim si šipku jednu metalnu ravnu dok režem da mi glumi vodilicu.
Citiraj:
Cime mislis lakirat?
Lakiranje... Iskreno, nemam pojma. Njubara sam teža u obradi drva i radim intuicijom. To sam mislio poslje malo ispitivat ekipu za ideje.
Citiraj:
Namjeravas li kantirati ivericu ili ces ostaviti rubove otvorene?
Neznam što znači kantirati, ali sam već zaglađivao malo rubove sa brusilicom i 180 papirom. Moram potražit grublji malo još, s ovim sporo ide

Citiraj:
Evo ovak na prvu nekoliko stvari na koje ces morat pripazit i koje ce ti biti neophodne.

Fini smirgl papir, 240 minimium
Šmirgla imam raznih, mislim da imam raspon od 80 do 400 ak se dobro sjećam. Moram pronać zalihu šmirglova od starog.
Citiraj:
Temelj, lak i sprica
To nabavljam tek kad sve sredim.
Citiraj:
0,5mm samoljepljiva traka za kantiranje
sampoljepljive trake ima, sad koje točno to neznam
Citiraj:
sarafi gledaj da budu min 5x35
definiraj mi ovu mjeru molim te, jel to za šerafe za drvo baš ili? jer nažalost, to nije u kategoriji stvari s kojima sam upoznat.
Citiraj:
iverica ti je najcesce 18mm, nesto rjede 19 i 25, bitno ti je da znas kolko je tvoja zbog unutarnjih/vanjskih mjera.
odokativno je 18mm

Citiraj:
p.s.

nadam se da imas stolarske alate i nesto iskustva!?
weeeelll... no

Imam brusilicu, bušilicu, ubodno pilu, par ručnih pila za metal/drvo (ovisno koji list hitim, al uglavnom, nisu to oni masovno velki listovi), tokarsku pilicu (ona koja ima onaj veliki izduženi luk i iznimno tanki i kratki list, horde čekića, šerafcigera i ostalih kerefeka.

Što se iskustva tiče... ha čuj, nikad niš preveć konkretno, al sam dovoljno gluposti popravljal sa starim da se znam pazit da si ne odrežem/probijem/zbušim neš. Vičniji sam lemilici.

Glavni problem ja bi reko je to što ja to radim iz glave i nemam baš preveć nešto inspiracije za bacat to na papir. Najvjerojatnije će biti drvena kocka, eventualno prefarbana u nešto ugodnije oku.

Ne brini doduše, nisam debos koji sam nabaca stvari, neg izmjerim komponente kad mi treba mjera pa posložim, pa označim sve lijepo, pa onda krenem to spilit.

Bacit ću sliku skoro, sam da nađem digitalku.
Vrga je offline   Reply With Quote