View Single Post
Staro 19.06.2009., 12:34   #203
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Osta Pregled postova
ajmo ovako, ne postoji softwer koji ne radi na pc-u isto kao i na mac-u. ( moje mišljenje ) da bi izbjegao svadju, pritom mislim na nove macove vs nove pcije, prije im je arhitektura bila razlicita i nisi mogao staviti macov os na pc i obratno... ( osim uz pomoc emulatora )...
Nisam ni mislio da rade jednako, ali rade vrlo slično. Primjerice MS Office postoji i za OS i za Winse. Ne radi jednako na obje platforme, nije jednako brz na obje (ovisi i o verziji), ali će na obje napraviti posao za koji su namijenjeni

Emulatori odnosno virtualiztacijski softveri su danas vrlo napredni i na moćnoj mašini mogu OS prilčno dobro emulirati. Ne uvijek i ne za sve, ali uglavnom radi prilično dobro.

Citiraj:
da ne pricam o tome da ni jedan mac nema bas sposobnost nadogradnje nekim specificnim komponentama bez trzavica
Mislim da danas to ne predstavlja veliki problem vlasnicima Macova.

Što se cijena Macova kod nas tiče tu je loša situacija. Mac je skuplji od PC-a, ali vani nije toliko izražena razlika kao kod nas.

BTW, kakva svađa? Rasprava je uvijek dobrodošla