@roberto
ajmo ovako, ne postoji softwer koji ne radi na pc-u isto kao i na mac-u. ( moje mišljenje

) da bi izbjegao svadju, pritom mislim na nove macove vs nove pcije, prije im je arhitektura bila razlicita i nisi mogao staviti macov os na pc i obratno... ( osim uz pomoc emulatora )... moj problem s macovima je sljedeci, dok je prije postojala opravdana investicija u njega ( jbga, programi se jesu vrtili brze, specificni programi za specificne poslove ) danas definitivno nije... a moje mišljenje je da uz istu cijenu za koju dobis maca iz njihove visoke klase, slozis komp koji je u svemu brzi od dotcnoga... ako trebas windoze, gruni 2 bloka od 2 raida unutra, spoji preko sklopke i dizi sto trebas, oces windoze ili os-x... znaci da ona teza o specijaliziranim programima samo za mac-a ne vrijedi... ( dan nebi isli u neke piratske vode, svi programi koje imam doma i sluze za rad su orginali )
da ne pricam o tome da ni jedan mac nema bas sposobnost nadogradnje nekim specificnim komponentama bez trzavica ( npr. ja se dam kladiti da prije 6 godina nisi mogao za maca kupiti pci ram drive kojeg moj cale i dan danas koristi u svom kompu te doslovno pojede mog qvada u vremenu koje je potrebno da iscrta kompleks apartmana ili autosalona )