ludnica thread, ali katarina ti si malo pomiješala kruške i jabuke... odmah da se ogradim koristio sam mac 1-2 u životu i nisam uopće upoznat sa manama i prednostima osx-a.
however iz 20000 milja pod morem i nad morem su jasne ovakve činjenice:
shuflle cost - ništa novo, vrapci na grani već znaju, no nije loše za ponoviti da po današnjem srednjem tečaju hnb-a shuffle 4gb u proizvodnji košta 115kn, usporedimo li to sa
ovime real life podatkom dolazimo do prave snage jabuke, točnije do 400% veće snage jabuke zbog eto... jabuke same po sebi.
ako misliš da se takav trend cijene ne prenosi na desktope/workstatione, onda se grdo varaš.
zapravo kroz cijelu priču možemo samo dati prednost osx-u nad trenutnim pandanom iz m$-a, ali koliko sam ja (slabo priznajem) upoznat, taj osx mogu instalirati na bilo koje osobno intel/amd-based računalo/laptop složeno od ruke malog praktikanta u podrumima šoping centara.
nekak mi se čini da je to razlog zašto mi siromašni hrvati nismo objeručke prihvatili mac... debeli amerikanac uživa u tome što ne mora mijenjati baterije, tražiti "jeftiniji" software, platiti keks rama 100-200% više u ovlaštenom servisu, kupiti moćnog miša za 500kn etc. etc. jerbo debeli amerikanac na istoj mojoj (poslovnoj) poziciji preko oceana zaradi identičnu brojku na kraju mjeseca, samo u dolarima (dobro pretjero sam sad, ali zna se trend) i šište mu jaja za ram, bios i ostale sitnice.