View Single Post
Staro 18.06.2009., 12:48   #144
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Katarina Pregled postova
@tomek@vz
Nikad nisam i neću tvrdit da je MAC bolji zato jer je MAC, nego zato jer mislim tj. mogu čak reći da iz vlastitog iskustva znam, da sve što sam ikad radila na kompjuteru bilo na Win bilo na Mac-u, OS X mi je uvijek bio brži

...

Moja priča nije jedina, znam više ljudi koji su se preporodili prelaskom na Mac. Moj prijatelj koji radi u jednoj IT firmi
Jasno je kao dan da ces bilo sto na svijetu, pa tako i operativni sustav / platformu koristiti po dva osnovna kriterija:
- svrsishodnost
- osobne preference (poznate kao "Vista mi je tak superkul jer ima onaj fensi meni na pocetku")

Citiraj:
a što se činjenica tiče, ne znam što bi više trebala?
No problem i promaseni tajming tvoje tuzaljke lezi u pocetku ove niti:

Citiraj:
Pa evo Bubba npr. naši ugledni znanstvenici Đikić i Radman koji rade vani koriste mac pro stanice. Gledala sam nekoliko priloga o njima i svugdje su bili mac-ovi. Ah da vjerorajtno je redatelj dokumentarca to zahtjevao... kako sam naivna...he he...

Zato prijatelju prije nego li izvališ glupost daj se malo informiraj... čak ne treba ići daleko...
Citiraj:
Sirovi materijal traje dva sata i sasvim se dobro vidi što koriste za simulacije. To je i normalno jer OS X ima naveći izbor svjetski poznatih open source aplikacija za DNA simulacije.
Citiraj:
BIOS vs EFI64 ne treba ni spominjati.
Citiraj:
to je hrpa komponenata, ali ne PC komponeneta. Razlika je u firmwareu ,a ne samo u driverima...
I da ne vadim jos...

Dakle, koga briga odgovaraju li tebi i tvojim prijateljima po IT firmama Appleovi davno (ot)kupljeni delanci operativnih sustava, jer to uopce nije bio point niti te je itko ikada to pitao.

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
@Katy nemoj mi past u očima
Dosta Macova je baš palo prilikom izlaska fake iLifea '09 jer je bio VIRUS na koji Mac useri nisu navikli (ima i OSX AV alata)
Da, jos jedna eklatantan primjer Katine ekspertnosti - samo Solaris, za kojeg vjerojatno ne postoji niti jedan ozbiljnijii "virus" (u smislu "Nude Spice Girls - enlarge your Back street boy!" mailova) ali svaki tjedan izlaze zakrpe za nekoliko sigurnosnih rupa, rupica i rupetina, kako kada.

Citiraj:
dakako da su virusi manje zastupljeni jer bilo kakvo prčkanje sistema zahtjeva root pristup.
Normalno, no kada takvo nesto uvede Vista, onda smrdi jer je mali haker navikao biti hadzija na sustavu cim skine ISO s torrenta.

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Inace, ako te smeta Bubba - on nimalo nije los, naprotiv. K tome i ima par Macova, zna sto prica.
Platijo bih ja rucak ionako, ccc...

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Gdje su to u Microsoftu rekli da im Office radi bolje na OS X-u, nego na windowsima.
Kako se usudjujes!? Povuci to pitanje, Kathy je etalon vjerodostojnosti, sto je p/dokazala kroz svih svojih 10ak postova na forumu.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline