Citiraj:
Autor Katarina
Ajde evo nekog kulturnog konačno... ovako:
Nikad nisam i neću tvrdit da je MAC bolji zato jer je MAC, nego zato jer mislim tj. mogu čak reći da iz vlastitog iskustva znam, da sve što sam ikad radila na kompjuteru bilo na Win bilo na Mac-u, OS X mi je uvijek bio brži, nikad se nisu događale gluposti tipa da OS iz nekih samo njemu poznatih razloga ne uspije napravit npr. video rendering i jednostavno se sruši. Na windowsima se to događa konstantno i ako pitaš bilo koga u bilo kakvom audio vizualnom poslu reći će ti isto.
|
Znaci. Windowsi su ti koji rade video rendering, a ne program?

Odnosno, windowsi su ti koji nece napraviti posao kako spada?
Citiraj:
Autor Katarina
Nadalje OS X ima daaaaleko bolji sustav instalacije i deinstalcije programa. Rijetko se dogodi da nakon deinstalacije išta ostane na disku, nema glupog registryja u kojem se nakupi mali milion ostataka svačega i to u konačnici rezultira padom sustava.
|
Da, a Mac pere ruke od svega sto nije on sam. Tako da nije svjestan da postoji neki program instaliran dok ga ne pokrenes?

Uostalom, ako je takva velika paranoja. Vec ima dosta programa u portable varijantama. Znaci bez instalacija.
Citiraj:
Autor Katarina
U firmi imamo nekih 10 - 12 mac pro stanica od kojih su 3 oni stari PowerMac G5 iz 2003. U 6 godina nikad se na njima ništa nije pokvarilo, a bogme dečki su ih otvarali na tisuće puta, mijenjali RAM i diskove, stavljali kartice i sl.
|
"stavljali kartice"

Jesu po mogucnosti promjenili sve osim maticne u procesu?

Moj picek je takodjer ako sam tocan iz 2003. (ili 2004.), pa nikad sa njim nije bilo problema! A prosao je nevidjene torture!
Citiraj:
Autor Katarina
Svi su umreženi i svi imamo pristup internetu i nikad i to baš NIKAD se nije dogodio nikakav virus jer ga na MAC-u jednostavno nema. Možda je to zbog male zastupljenosti mac-a, ali to je činjenica. Instalirali smo sve i svašta na njih (freeware na MAC-u je skroz druga priča).
|
Decki su ti vec odgovorili
Citiraj:
Autor Katarina
S druge strane, doma sam još prisiljena radit na PC-u (manjak para) s kojim uvijek neki problem iskrsne. Konfiguracija i nije tako loša, kao sve fine i provjerene komponente, ali uvijek kod najžešćeg posla dogodi se neko sranje ili "memory dump" ili se glupost tipa "build DVD" ne izvrši jer windowsi upisuju neko sranje u registry i dok ne promijenjiš ručno par ključeva stvar ne radi.
|
Memory dump se dogadja sa razlogom. Da ga znas, ne bi napisala memory dump nego razlog. A ja stvarno neznam koji vrag ti "build DVD" ide ikaj upisivati u taj tvoj presveti registry.
Citiraj:
Autor Katarina
I nakon svega toga sad ti meni reci, kao nepristranana i pametna osoba, kako bi mogla tvrditi da OS X nije bolji. Namjerno kažem OS X jer to je valjda jedini razlog zašto volim mac. Uopće se ne radi o dizajnu, na kraju krajeva sve kante su na podu i ne vide se.
|
Znaci da vise "njihov HW" nije najbolji?
Citiraj:
Autor Katarina
Istovjetni software na Win i OS X radi bolje na OS X-u. After Effects, Photoshop, 3D aplikacije... Nije tajna (a to su i u Microsoftu priznali) da Office za mac radi bolje nego na PC-u.
|
Mislio sam komentirati, ali zasto trositi rijeci. Samo cu pitati. Gdje su to u Microsoftu rekli da im Office radi bolje na OS X-u, nego na windowsima.
Citiraj:
Autor Katarina
Na kraju krajeva bitan je posao koji se radi, a ne kompjuter. Ako s jednim sustavom mogu napravit sve brže i bolje nego na drugom onda ću koristit taj.
|
Kako ces napraviti nesto bolje, ako je isti program? Kako ces nesto napraviti brze na Mac-u ako za istu cijenu na PC-u imas brzi HW?
Citiraj:
Autor Katarina
Naravno da je bolje kad čovjek ima izbor, ali bez obzira koliko znao o tome, nema nikave šanse da možeš unaprijed, bez probe, znati kako će određene komponente raditi jedan s drugom.
|
U pravilu na piceku komponente koje su kompatibilne na nekoj platformi rade odlično jedna sa drugom. A neki od nas za svaki slučaj se vole educirati prije nego bace novac na nesto. Ali sigurno je lakse na Mac-u. Ne moras biti informaticki obrazovan da bi nesto znao. Sto je OK. Zato i placas vise. Da netko za tebe bira.
Citiraj:
Autor Katarina
ali govorim o ispravnim sustavima koji eto ne rade zbog neuskalđenosti HW i SW ili jednostavno manjom kontrolom u proizvodnji. Znam da je teže MS-u tj. gotovo nemoguće kontrolirati tuđi hardver, ali tu i leži problem.
|
Kakve veze ima SW sa kontrolom u proizvodnji. A sto se tice MS-a. Imaju oni svoje certified drivere za odredjen HW. Pa eto, nemoj nista kupovati ako nema MS drivere i dobila si Mac shemu. A o manjoj kontroli u proizvodnji. Mnoge su PC komponente daleko ispred po kontroli u proizvodnji od Apple-a.