View Single Post
Staro 18.06.2009., 11:20   #141
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
ali unutar ove postojeće Mac situacije, vjerujem da bi instalacija AV alata napravila više štete nego koristi. Antivirusi ipak stanuju u osjetljivom dijelu OS-a, moraju imat pristup sistemskim folderima koje user inače nema ni kao admin na macu (osim ako se ne prijavi kao root)...
Katarina, ovo ti apsolutno ne stoji. Koristim paralelno OSX i XP već duže vrijeme, stavio sam na OSX hrpu antivirusnih i antimalware rješenja (što besplatnih što triala). Iz čiste znatiželje, da vidim koliko je OSX otporan na sranja. Nije bilo apsolutno nikakvog smeća, ali isto tako svi ti AV programi nisu prouzročili apsolutno nikakve probleme na OSX-u, ni nikakve štete.

S druge strane, u XP-u također nije bilo nikakvih virusa ni trojanaca, ni bilo kakvog drugog smeća. A imam na XP-u samo jedan AV i ništa drugo, čak ni firewall nemam uključen. Kao što je već spomenuto, većina virusa za winse se pokupi s ''krekovima'' i na stranicama upitnih morala. Budući da se time ne bavim nemam ni problema s time.

I u jednom i u drugom OS-u browsam s FF s nekoliko standardnih dodataka.

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Inace, ako te smeta Bubba - on nimalo nije los, naprotiv. K tome i ima par Macova, zna sto prica.
Samo ima malo osebujan nastup

@tech, i ja sam nekad patio na slobodu u podešavanju OS-a. No s godinama neke druge stvari uzmu prioritet, ukoliko nije riječ o bavljenu OS-om radi učenja ili posla.