Citiraj:
@tomek@vz
Ajde evo nekog kulturnog konačno... ovako:
Nikad nisam i neću tvrdit da je MAC bolji zato jer je MAC, nego zato jer mislim tj. mogu čak reći da iz vlastitog iskustva znam, da sve što sam ikad radila na kompjuteru bilo na Win bilo na Mac-u, OS X mi je uvijek bio brži, nikad se nisu događale gluposti tipa da OS iz nekih samo njemu poznatih razloga ne uspije napravit npr. video rendering i jednostavno se sruši.
|
Možda nešto krivo radiš?
Citiraj:
Nadalje OS X ima daaaaleko bolji sustav instalacije i deinstalcije programa. Rijetko se dogodi da nakon deinstalacije išta ostane na disku, nema glupog registryja u kojem se nakupi mali milion ostataka svačega i to u konačnici rezultira padom sustava.
|
Hmm, baš da "makne sve fajle" u to nisam uvjeren, jer sam nakon deinstalacije još uvijek pronalazio fajlove i pizdarije od aplikacija all over the place.
Citiraj:
Svi su umreženi i svi imamo pristup internetu i nikad i to baš NIKAD se nije dogodio nikakav virus jer ga na MAC-u jednostavno nema. Možda je to zbog male zastupljenosti mac-a, ali to je činjenica. Instalirali smo sve i svašta na njih (freeware na MAC-u je skroz druga priča).
|
Cekaj malo, prije si isla govoriti kako MEK nema problema sa win mrezama a u firmi je sve os x based?
Instalirali ste sve i svašta?Hmm, ali MEK nema toliko puno aplikacija kao "PiSI" koje su ujedno i smece pa je i manja vjerojatnost da ces nasrat masu nepotrebnih aplikacija.
Citiraj:
S druge strane, doma sam još prisiljena radit na PC-u (manjak para) s kojim uvijek neki problem iskrsne. Konfiguracija i nije tako loša, kao sve fine i provjerene komponente, ali uvijek kod najžešćeg posla dogodi se neko sranje ili "memory dump" ili se glupost tipa "build DVD" ne izvrši jer windowsi upisuju neko sranje u registry i dok ne promijenjiš ručno par ključeva stvar ne radi. Isto se događalo na dva PC koja smo imali u firmi. Kolega je rekao jednom "...Windowsi su više nego OK dok rade, ali nažalost rijetko kad dobro rade...
|
i ja bi i jaaa bi

Svi nešto mjenjaju u tom ređistriju, pa zar nebi vec bilo vrijeme da ti ili tvoj kolega javite kod Gejtsa, uvjeren sam da postoji "Registry optimizer" radno mijesto.
Citiraj:
I nakon svega toga sad ti meni reci, kao nepristranana i pametna osoba, kako bi mogla tvrditi da OS X nije bolji. Namjerno kažem OS X jer to je valjda jedini razlog zašto volim mac. Uopće se ne radi o dizajnu, na kraju krajeva sve kante su na podu i ne vide se.
|
Sad ti je pak dobar samo OS X, a gore govoris kako MEK rula u cijelini?
Citiraj:
Možda Bubba zna, ali njega ionako ne shvaćam ozbiljno jer čovjek se ipak malo previše uzbudio (vjerojatno zbog pomanjkanja uzbuđenja u životu) i stalno se vraća na isto kako bi eto doživio virtualni orgazam da mene pokopa. Žalosno.
|
Iz pouzdanih izvora, znam da Bubba dobiva sasvim dosta uzbudenja od strane Fleksa.
Citiraj:
Moja priča nije jedina, znam više ljudi koji su se preporodili prelaskom na Mac. Moj prijatelj koji radi u jednoj IT firmi u Zagrebu otišao je na službeni put u Švicarsku na neku konferenciju o CMS sustavima (malo znam o tome). Iznenadio se da firma koja proizvodi taj CMS (mislim Magnolia ili tako nešto) ima samo Mac radne stanice. Kažu da je za programere raj... Ovo nisam provjerila, pa kad je Bubba već spomenuo Balaševića i ja ću: ako su lagali mene i ja lažem vas...
|
A na MEK-u se php i html drugacije izvrsavaju pa je MEK pogodniji za pisanje koda?
Daj programeru(ako se tvoj prijatelj moze nazvati) monitor i tipkovnicu i napisati ce ono sto treba pa cak i na staroj "pentjum" kanti.
Pas mater, svi se iz te "Svice" vrate sa mekovima, djele ih na kioscima?
Pretpostavljam da ova prica zavrsava ovako:
Marko se vratio iz svice, i donio inovativni hardwer u svoju firmu,
next thing you know je da se cijela firma pogoni na MEK-u i da profitiraju bolje neg gugl, jel?
Citiraj:
Linux ne poznajem dobro, znam ljude koji s njim rade, mislim da je super sustav za server, ali ne i za radne stanice. Ipak je izbor pravog SW-a daleko manji. (Apple doduše prodaje svoj Shake za Linux, ali je cijena 10x veća nego za Mac)
|
Ne poznajes ti ni OS X koliko se meni cini
So, whats the point?
OS X kao cjelina radi super, ali NE radi onako kako ja to želim, to je tipican amer style OS, kao da ti fali "slobode".
Demn it, moram brze pisati.