Citiraj:
Pa ok,vidim neke prednosti na Windows strojem ali barem za sebe osobno ne vidim nikakve prednosti nad nekom Linux distrom+PC. Recimo ovo što sad koristim,Arch...to je distra kojom započinješ jako nisko (čitaj - nakon instalacije te pozdravlja crni ekran sa "bash:$" i blinkajućim kursorom sa strane. Osobno mi je trebalo jedan dan da sve posložim kako želim da radi onako kako želim jer sam bio totalno neupućen na način na koji ova distribucija radi ali- nakon toga radi i radi brzo,stabilno a što se ljepote tiče...šteta što nemam kameru,čak i dock ima efekte po ikonama kad prijeđeš po svakoj a ništa od toga ne usporava sustav ni milisekunde.I kao što sam rekao-sve radi brže nego hackintosh barem.
|
Opet nemožeš uspoređivat hack sa real Macom, isto tako zavisi iskustvo od distre do distre
Generalno se govori o OSX vs Wins, LInux je priča za sebe
Citiraj:
I koja je onda razlika između njega i nekog Astro računala kupljenog u Vemilu. Jeste-Mac je ljepši i unutra je sve bolje složeno ALI - MAC je 3+ puta skuplji za isti rang performansi i kvalitete. A uostalom - po meni se to ne razlikuje od onog kad meni kupac dođe i želi računalo...ja mu nedam što on hoće ako dođe sa zahtjevom da tjera Q90000+,120GB RAM+,GTXXX28000 i to na Codegenu 900W već kupcu složim stroj koji je uravnotežen,nadogradiv te kao što se dokazalo u zadnjih 3 godine odkako to radim - kvalitetan jer se neće vratiti na reklamaciju osim ako ga sam kupac ne skrši ili se dogodi neka nespodoba. Dakle također se radi o pomnom probiranju komponenti.
|
Pa razlika je jer uvijek imaš složenac, od različitih proizođača. Mac jednostavno ima svoje Generic ploče (proizvodi ih Foxconn AFAIK), Intel CPU, RAM od nekog proizvođača, i nVidia/ATI grafike isto tako uniproizvođač. Kada se to sve sklopi onda imaš manje više sve iste konfe koje se razlikuju u CPUu, i jačoj/slabijoj grafici. Prethodno je sve testirano i usklađeno.
http://img.designswan.com/2009/AdsDesign/macVSpc/3.jpg