Citiraj:
Autor tomek@vz
Sa stajališta Linux korisnika (govorim samo za sebe) Mac je samo automatizirana Linux/Unix/BSD-like "distra" na kojoj sve "radi" ali za masne pare. Gledam argumente koji se stavljaju za OSX za po doma i vidim ljepota,jednostavnost,brzina...ok. Osobno na Archu imam sve to ali sam sve sam složio od nule....a najbolja stvar? Sve je OSS,sve je legalno (hackintosh nije) i sve "just works" i to osjetno brže nego Kalyway 10.5.2. Plus-mogu igrat AA 
|
Sa stajališta windows korisnika koji osim winsa, koristi i linux i OSX i Mac, mogu se djelomično složiti ali ne potpuno. Naime, imao sam puno problema s podešavanjem linuxa za bluetooth uređaje (pogotovo mobitele s kojima mi nikad nisu bile dostupne sve funkcije), dok je primjerice na OSXu (čak i hackintoshu) sve radilo perfektno već samim uključivanjem bluetootha. Na windowsima je isto bilo problema, ali sam ih riješio relativno brzo. Jest da je prednost kad si nešto sam složiš kako hoćeš, ali ako moraš pogubiti sate i dane da bi to napravio onda to gubi svoje prednosti.
Mogu si i linux (ubuntu, fedora) prilično dobro podesiti jer sam naučio podosta o njemu, ali nikad nisam osjetio istu razinu funkcionalnosti kao u windowsima ili OSX-u (što je zapravo i logično jer po meni ni jedna linux distra nije
de facto zamjena za njih), a vremenski nisam više u mogućnosti gubiti sate na podešavanje linuxa.