Sa stajališta Linux korisnika (govorim samo za sebe) Mac je samo automatizirana Linux/Unix/BSD-like "distra" na kojoj sve "radi" ali za masne pare. Gledam argumente koji se stavljaju za OSX za po doma i vidim ljepota,jednostavnost,brzina...ok. Osobno na Archu imam sve to ali sam sve sam složio od nule....a najbolja stvar? Sve je OSS,sve je legalno (hackintosh nije) i sve "just works" i to osjetno brže nego Kalyway 10.5.2. Plus-mogu igrat AA
AA 4 Linux
Razlika? Sa OSX dobiješ sve na pladnju dok na Linux distri se moraš pomučiti malo da dođeš do te razine funkcionalnosti. What's the point kažete? E pa- to što ste Vi imali probleme na Windows stroju ne znači da su svi imali. Svaki stroj i OS radi ako je korisnik dovoljno sposoban da ga koristi kako treba. Osobno ne vidim zašto se tolika graja diže oko Viste,imam ju već par mjeseci instaliranu u kutku na kraju diska i radi ko i prvog dana a izmjenilo se već dosta softwera na njoj-ne zato jer sam to trebao već jer sam mazohist i želim vidjeti kako se OS ponaša nakon dužeg vremena. E pa-radi. Dakle 99% problema koji ljudi imaju sa računalima na bilo kojem OS-u su vezane upravo uz njih same a ne OS. Vjerujte mi,znam o čemu pričam. Rekao sam jednom i reći ću još jednom-da bi se vozio automobil treba se položiti vozačka dozvola a jednostavniji je za korištenje od bilo kojeg računala...
@Katarina > ako ne želiš odgovoriti drugima jer možda nemaju poštovanja prema tebi (a ako još nisi skužila to je zato jer još uvijek nisi odgovorila neke stvari-argumentirano),odgovori meni ali argumentirano (dakle ne tipa "MAC je bolji jer je to MAC") zašto je MAC platforma bolja od PC platforme te zašto je OSX bolji od Windows Viste ili linux distre (ajmo reć Ubuntu-a pošto je iznimno jednostavan za korištenje) tj navedi argumente za i protiv. Ja sam uvijek otovoren za prijedloge i nove ideje i ne navijam za nikog.
P.S.-ono oko komponenti i da Apple proizvodi sam hardware ti ne stoji,nadam se da shvaćaš to? Asus,Intel i ekipa radi HW...Apple to sve samo stavi u lijepo kućište i stavi eventualno svoj firmware na MBO (
OpenBios?) ....i naravno naljepnicu sa jabukom i velikom cijenom.
[EDIT] Eh da i što se tišine tiče...ja sam sad 10cm od svog PC-a a čujem Samsunga kako cvili puuuuuuno glasnije nego PC...a nije da je Samsung glasan...