View Single Post
Staro 18.06.2009., 08:00   #121
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Da presjecem s jednom ljutom kad sam se vec morao rano probudit...

Jel se moze Mac overclockat?
Kako Mac nema klasičan PC BIOS, nego napredni EFI s kojim korisnik ne interaktira, nemože klasično (DEL > FSB > XXXX) nego ima alat koji to omogućuje
Citiraj:
Slazem se s tobom, sve je brze, samo saltas stvari po ekranima,. i jos si spojis vanjski monitor, i zakon,.
Ne znam kako kod vas ali ja sam svakih pola godine morao brisati XP, zbog svakakvih gluposti sta mi se nasele na komp, dzaba sto imam NOD-a,
a eto OSX vec koristim isto dugo, i nemam nikakvih problema, nema nicega, stekanja, nicega, errora, nema toga tu, barem kod mene nije bilo,
ne znam kako vama, ali meni je bolje raditi u nekim grafickim programima na OSX nego na wind
To ja hoću od Windowsa, jer ovako na 2 kompa iole većim radom on se zaguši (koji k će mi komp sa 1 programom :stooopid želim multifunkcionalno računalo, uz sve to ne želim neka usporenja probanjem različitog software, drkanjem po registryu
Citiraj:
Pitao sam par (čak mislim da su baš bila dvojica) mac korisnika kad su mi dali taj isti argument o smecu na OS-u koliko su stvari pokusavali instalirati na svoj windows komp, a koliko na Mac. Sami su priznali da su nebrojeno vise gluposti stavljali na windowse. Apple je bogme jako dobar kaj se tice kontroliranja svojih korisnika i programa koje mogu koristiti. Windoze imaju hrpendaru govno programa, isto kao sto linux ima paketa. Ali tu dolazimo zdravo seljacki do toga da Apple djeluje po principu "Reci cu ti sto je dobro za tebe i to ces i koristiti", dok je kod PC-a ovisno o OS-u modificirano " Ja cu odluciti sto je dobro za mene i sto cu koristiti". Istina je da mnogi ljudi trebaju nekog da ih zastiti od samih sebe. (sloboda izbora je dobra, ali ne smije biti prevelika neki bi rekli kad se tice prosjecnog korisnika). Ja ne trebam da netko bira za mene. Ako to znaci da cu dvaput razmislit o necem prije nego sto nekaj uštekam u komp (šrot napajanje npr.) ili instaliram (nešto sa secuROM zastitom npr.) neka bude. Dal ima ljudi kojima paše da ne moraju razmišljati pretjerano o tome što stavljaju na svoj komp i odakle je naravno da ima. Oni neka plate onda tu veću cijenu. Njihov izbor. Ali je činjenica da nije potrebno.

Kaj se tice cijene Panasonic lapova. Na prvom sajtu koji ih prodaje na koji sam naletio su cijene bile oko 2500$ za business rugged, te oko 3500$ za fully rugged. Tako da ajmo ne pricati od 4000$+
Opet ovisi, jer dok sam ja ulazio u Mac vode i kolega iz Pule (koji je uze MBP) instalirali smo nemali broj aplikacija, potom brisali, zajebavali se i tako, a nisam primjetio Windows degradaciju.

Što se mene tiče Apple ne kontrolira toliko OSX software kako naglašavaš

I jedna bitna razlika OSX je *NIX based, a Windows nije, i odmah dolazi do razlika
Baja 001 je offline