Citiraj:
Autor Baja 001
Ne dotičen se sada na UNIX sisteme koji su ujedno i najpouzdaniji a na kojima je OSX baziran. Sada govorim na konkretno OSX vs Windows, a nitko mi nemože reć da je sa istom hrpom sranja Windows bolji od OSXa kad nije.
|
Da, ja mogu. Radio sam na macovima pola godine isključivo za posao, te dok sam bio u bnet-u me dopalo da složim priručnik nekakav za mac.
Macovi su ok. Može proć. Dok radi sve normalno. Ako se nešto sjebe na OSX-u, masovne jebade dok se nađe problem. Recimo famozni biser sa wireless-om i OSX 10.4 ak se dobro sjećam. Ako je WEP enkripcija sa heksadecimalnom šifrom, naš voljeni mac je preglup da razazne hex od ASCII šifre, te prema tome, ne priznaje šifru kao hex ako se ne stavi ! ispred šifre ili 0x. Ovo je bila jedna od najvećih gluposti dosad što sam doživio sam macom al bilo je i drugih brojnih.
Također, OSX nije direktno baziran na UNIX-u nego BSD-u. Bilo koji malo više načitani wikipedijaš će ti to moć reč, a i samo loadanje mac-a ti to može pokazat (također, hebena konzola... joj što ju volim....)
Mac je za dibiduse koji nemaju ni vremena ni živaca ni mozga za PC. Priznat ću, vindožeri su grdi OS za početnike i one koji su malo računalno obrazovani. Al jebemu m***r. Nemreš mi tolko kenjat po OS-u koji je pun kufer rasprostranjeniji od bilokojeg drugog. Jel to možda zato što niš ne valja? Ili, da citiram Apple kampanju... "It just works..."
Citiraj:
Same gluposti u radu, od prebacivanja aktivnih prozora, više workspacea, drugačijih shortcutova, i svega ostalog jednostavno mi je lakše.
|
Lijenost prevladava.
Daklem, na windowsima sam od '97 godine, kada sam bio samo kikić od 7 godina. Počeo sam ustvari na dos-u što me stari učio. Prešo na 95 pa na 98 pa ME pa XP pa Vista pa rikverc pa opet vista i u nedogled. Sve od toga je radilo u svoje vrijeme.
XP se još uvijek drži hebeno solidno sa svim što se baci na njega, rekao bih čak bolje nego mac.
Popravljanje windowsa je grdi posao. Priznajem. To je nešto što radim već 9 godina kod sebe doma. Dizanje njih, rušenje njih, dizanje mreža, rušenje mreža, modifikacije mreže, sve moguće kerefeke.
Popravljanje macova je mazohizam. To je sve što ću reći na tu temu.
I pretpostavljam da ću uskoro dobit par flame-ova, prijetnji preko PM-a, Katicu kako pokušava neobrazovano odgovorit na nešto, tako da...
Da, Katarina, evo ti jedan savjet. Prije nego počneš srat, pročitaj barem na wikipediji o tome o čemu planiraš cvilit. Mac nije ništa drugo nego hrpa PC komponenata koje su prošle malo veću kontrolu kvalitete nego većina ostalih pre-made PC-eva, te koja ima jako fensi i relativno funkcionalan OS. To je odgovor na Mac vs. PC debatu.
Ako želiš zajedno s Bajom i ostalom ekipom bit na Mac-u, slobodno, tvoj izbor, zaboli me kofer za to. Ja ću tu biti sa ostatkom ekipe nas bijednih gikova koji nismo dovoljno ni kul ni plaćeni da se družimo s vama eliticom koja si može priuštit jako fensi kompove. Mi ćemo se tu u kutku igrati sa svojim komponenticama koje ćemo lijepo uguravati u razne slot-ove na svojim matičnim pločama i bit ćemo sretni bez vas luđaka nad glavom koji će nam stalno pizditi kako to da možemo bit tolko glupi da ne koristimo Mac-a.
Fala, samoprozvani predstavnik nepostojećeg udruženja geekova koji nisu dovoljno kul da se druže s mac-ovima, Vrga vas lijepo pozdravlja.