View Single Post
Staro 17.06.2009., 09:51   #56
Katarina
Registered User

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Mozda nisi shvatila - upravo zato sto je samo alat, ne vrijedi toliko vise cijene i specificnosti koje u nekim situacijama nisu nimalo jednostavne za rijesiti ili prilagoditi korisniku.
Upravo suprotno... ako je alat onda od njega očekuješ da te ne zajebava s raznim porukama o grešci ovdje i ovdje... Konkretno u video produkciji se to stalno dešavalo... nakon nekog vremena poludiš... zato i govorm da je po tom pitanju OS X daleko bolji. Takve gluposti se ne dešavaju.

Koje specifičnosti? Nekada možda, ali danas je jednostavno u mac-u zamjeniti HDD i optičke drajvove, memoriju koja je standardna DDR3 ECC... OS X se uklapa u svaku mrežu u trenu, s tim nikad nisam imala problema... ne kužim o čemu pričaš

Citiraj:
Cak stovise, jako jako problematicna masina za "uklopiti" je u poslovne sustave.
Na što misliš?... na MS Exchange? To je sad riješeno iako ne vidim da je nešto posebno bitno... Zar nikad nisi vidio mirnu i funkcionirajuću koegzistenciju Mac / Win / Linux mašina? Zašto bi se razni sustavi i morali miješati. Ako izabereš Windowse jer si u tzv "poslovnom" okruženju onda imaš Windowse i točka... Ako si u nekoj drugoj branši i osvjedočeno ti OS X radi bolje onda imaš to... gotova priča. Jedan od najvećih postprodukcijskih studija u Evropi, Listo Film Video u Beču npr. imaju 20 Mac Pro stanica i nekoliko Mac Servera i ne pada im na pamet radit na ičemu drugom. Sustav radi doslovce 24/7 već više godina.

A sve boli cijena. nevjerojatno.... prvo, kod nas je Apple puno skuplji zbog lopovske politike cijena u Hrvatskoj. U Engleskoj Mac Pro 8 core košta cca 15.000 Kuna

drugo, ako jedna firma nije u stanju zaraditi s onim čim se bavi toliko da pokrije razliku u cijeni onda komotno može zatvorit biznis...

Citiraj:
Kad se uspije izbaciti "it's so cool" dio price, od Maca ne ostaje nista posebno.
Taj cool factor kod Apple-a očigledno sve smeta... Koristeći mac na poslu već nekoliko godina o tome ni ne razmišljam... ako kažem "uff ovo je cooooolllll" to je zato jer je npr. rendering gotov za par minuta bez pada sustava... a ne zbog aluminijskog kućišta ili jabuke nacrtane sa strane...

Citiraj:
Najgore od svega toga što Winsi sve više i više izgledaju ko' OSX. Od toga imam mučninu. Izmjeni im ime, zakopaj ih dublje ili najgore makni određene opcije - čini mi se da imam sve manju kontrolu nad sustavom na Visti ili Sedmici. Kao na OSX-u - sustav više vozi mene, nego ja njega
A što misliš zašto MS stalno pokušava kopirat OS X...??? A što se vožnje tiče na OS X-u imaš i verbose mod i kontrolu nad svim i svačim iz konzole... samo treba znati...
Katarina je offline