Tema: Songbird
View Single Post
Staro 17.06.2009., 04:31   #3
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Isprobao sam player jos davno, pa sam odustao iz ne znam tocno kojeg razloga. Sad sam se jedno sat-dva vremena zabavljao sa njim, ali zasad mi je dosta druzenja
+
Instalacija je prosla bezbolno, nema nekih skrivenih caka (kao kod winampa). Vrlo zgodan i bezbolan nacin instalacije add-ona kojih ima poprilican broj je svakako plus (instalirao sam odmah sve koji su mi se ucinili zanimljivi). Ono sto mi se svidjelo je opcija similar artistsa za koje odmah pokazuje i albume, elegantno rijeseno odredjivanje parametara za smart playliste (po uzoru na iTunes, u svakom slucaju lakse nego na foobaru), importanje statistika sa last.fma (mislim da ovo foobar nema).
-
Po pokretanju automatski je ucitao (vrlo mali) library zaostao od iTunesa i tu je zauzece memorije bilo preko 200mb. Nakon relativno dugog skeniranja librarya (skoro 20 minuta) krecu problemi - zauzece memorije se krece od 300-500 mb (sa tendencijom rasta) da bi nakon ukljucivanja album list viewa doslo do ovoga, zaustavilo se negdje na 1,5 gb (s tim da dobar broj covera nije nasao nego je ucitavao no cover sliku).
Moram napomenuti da je nakon ucitanog librarya Songbird postao poprilicno neresponzivan jos u List viewu - promjena pjesme trajala je i do pola minute.
Kao jedan od vecih nedostataka istaknuo bih nedostatak Kernel Streaming ili Asio plugina.

U manje nedostatke ubrojio bih niz stvari - recimo za filter ne postoji opcija dodavanja nekog custom parametra (npr. u foobaru se moze staviti filtracija po dekadi ili prvom slovu izvođača), nisam primijetio mogucnost nekakvog custom grupiranja/sortiranja playliste, coverflow izgleda poprilicno lose. Posebna prica su coveri gdje ne postoji nacin da se zada njihova lokacija nego postoje neke predefinirane sto i nije najsretnije rjesenje.

Eh sad ovo da je mocan i konfigurabilan - ne bih se bas slozio - dobar dio opcija bavi se nebitnim stvarima za jedan glazbeni player, a vezane su uz surfanje, dok sa druge strane fali niz opcija. Po mom misljenju trebali bi se prvo skoncentrirati na to da dobro rijese sam player, a tek se onda baviti surfanjem, online storeom i svim mogucim online servisima.

Trazim vec duze vrijeme alternativu foobaru i ima dosta toga sto izgleda zgodno, ali redovito razocara. Prosli tjedan sam isprobao AlbumPlayer i odustao zbog kriminalno sporog skeniranja librarya. Prije toga su razocarali iTunes i Winamp...
morph je offline   Reply With Quote