9500GT, sa ddr2. negdje prije vidih da je 9500GT sa ddr3 negdje kao 7600GT, i iskreno, meni je to danas slabo. i imam dojam da je u low/low-medium segmentu ati podosta ispred nvidie, zbog odnosa cijene-perfomanse.
i ne znam sto uopce trazis. ako zelis karticu koja ce vrtiti filmove, brate, uzmi od HD2400 pa na dalje, imas na biranje kartica da je to strasno. ako zelis i karticu sa kojom zelis odigrati neku igru (noviju, malo zahjevniju), ganjaj HD4650 sa ddr3, ili jos bolje HD4670. a inace, 4670 popapa 9500 ddr2, onak, prakticki daje duplo veci FPS po igrama.
i jos za drivere. nestabilnost? freezanje? BSODovi? problemi?
evo, ja sam sada vec osmi mjesec na ATIju, a prije toga bio godinu i nesto na nvidiji. i ono, jednako. svako malo se zaleti neka igra koja se zblesira, ali iskljucivo ta igra. u 2D okruzenju zasada nije nikakvih problema bilo, niti jednom.
vise je stvar kakvo je stanje samog kompa. ako se trkeljaju i trpaju svakakvi driveri svako malo, eto da se vidi jel radi (a prije toga radilo sve 5/5), ako se opcenito ne drzi do sistema, nije ni cudno ako ima nekakvih problema u softverskom smislu. fascinantno je kako sam slozio i instalirao svakakvih kanti, od starih skoro pa desetljece, pa do novih. i niti na jednoj sranja sa driverima dok "korisnici" ne krenu trpati svakakve codece, drivere, najcesce jer su slucajno negdje procitati "Izasli su novi driveri za vasu ati/nvidia karticu, ima to to i to poboljsano!!!!!! Skini odmah: klik" (isto ovako vrijedi i za codece). i onda krecu problemi, lagano i sigurno...........
mene zaboli, jer redovito naplatim ponovnu zaebanciju sa sistemom.
ako ti je sistem odrzavan, nemas smeca i gluposti, bilo koja ispravna kartica ce raditi kako treba. a sta jest, ati se stvarno poboljsao sa driverima kakvo je prije bilo stanje (a i ovo je relativno), barem sto se tice kartica koje su na trzistu vise od dva mjeseca.
a onok' za kraj, meni apsolutno svejedno sta kupio. kupi sto zelis, ali +400 kuna za 9500GT ddr2 je meni smijesno. "ali ima 512MB, mora biti dobra?"........
ne.