View Single Post
Staro 16.06.2009., 20:48   #10
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
cestitam! samo nisi rekao koji lumix, jer to kaj je srebrni ne govori puno (al mislim da znam na koji mislis)

mozda je najbitnije nauciti koristit se sa brzinom ekspozicije i kontrolirat otvor blende.... Tj aperture priority i shutter speed priority.... Na foticu okrenes na M (manual mod)
Tu se igraj sa brojkama, i skuzit ces da u zatvorenim mracnijim prostorima isl. ti taj Shutter speed mora biti sto nizi, iz ruke mozes slikat do cca 1/8 sekunde, sve sporije i slike ce ti biti zmuljane, osim ako nemas kameno mirnu ruku.... Aperture isto tako, u mracnim prostorima(ili po noci) na sto manji broj, u tvom slucaju vjerojatno ide do f2.8 ..... "ISO" isto tako odlucuje o svjetlini, ali sto je on veci to ce i slika biti zrnatija, ne preporucam ici preko 400 .... Izdvoji si neko vrijeme pa te 3 stvari probaj skuzit i ukomponirat.... Rezultat ce ti biti puno bolji nego da samo stavis na auto mod.... Pod macro vjerojatno mislis na normal macro i super macro ili tako nekako, potonji znaci da se mozes do objekta slikanja priblizit na samo 1cm .... onda imas mf macro.... tj. da sam fokusiras kako zelis .....
Ma najbolje ti je procitat knjizicu, dok se kupi napredniji fotic to stvarno nije sramota nego potreba!
sh0kre je offline   Reply With Quote