Koji bi bio najbolji vent za TRUE?
U užem izboru su Slipstream i GentleTyphoon.Znači,čim tiše,i obadva idu na <=1000okr/m.Gentle Typhoon ima kvalitetnije ležajeve koji slične rezultate daju u svim položajima u kojima se vent nalazi,dok Slipstream ima Ball bearing ako se ne varam,i promjenom položaja iz vertikalnog gubi na učinkovitosti.S druge strane,baza venta,odakle kreću lopatice,je kod GT-a pun qratz velika,pa nekom klimavom analogijom dolazim do zaključka kako bi možda gurao manje zraka na istom broju okretaja - znači manji protok koji je relativno bitan kod TRUE zbog zgusnutih finova.
Cijene u odnosu ~2:1 u korist Slipstreama sam svjestan,ali isto tako GT ima veći MTBF,a kupujem ventove sada,i ne kupujem ih neko vrijeme,vjerojatno 2 godine,ili čak više.
@po pitanju V10 i njegovog peltiera - spominjao si da će Quake stavljat jačeg,ono što me zanima,ako stavi peltier sa više W nego je kuler u stanju odvest,dolazi do protuučinka,zar ne?Odnosno,zanima me kolika je učinkovitost tog peltiera na zraku,jer sam dojma kako je to ipak prikladnija stvar za vodu.