Citiraj:
Uz to, umirem od zelje da mi pokazes koji to ozbiljni znanstveni laboratorij koristi Apple za simulacije raznih vrsta (sic!).
|
Pa evo Bubba npr. naši ugledni znanstvenici Đikić i Radman koji rade vani koriste mac pro stanice. Gledala sam nekoliko priloga o njima i svugdje su bili mac-ovi. Ah da vjerorajtno je redatelj dokumentarca to zahtjevao... kako sam naivna...he he...
Zato prijatelju prije nego li izvališ glupost daj se malo informiraj... čak ne treba ići daleko...
SuperUnknown je u pravu antrax... ne možeš tek tako uspoređivati cijene i što je najvažnije nema šanse da ti je stroj jednako stabilan i pouzdan ako komponente kupuješ na osnovu tehničkih specifikacija. To nije dovoljno. Stabilnost stroja ne proizlazi iz kvalitete pojedinih komponeneta nego iz optimalno složene konfiguracije. BIOS vs EFI64 ne treba ni spominjati.
Orkestar sastavljen od najboljih pojedinačnih glazbenika na svijetu će zvučati loše i neujednačeno ako je dirigent loš i ne zna s njima raditi. To je i osnovna razlika između Apple-a i ostalih. Apple je jedini trenutni proizvođač i OS-a i pripadajućeg hardware-a ako izuzmemo neki Sun Solaris ili HP UX koji i nisu baš za "po doma" i čija baza software-a i nije toliko velika.
Slažem se sa SuperUnknown-ovom izjavom da ako nisi bar neko vrijeme proveo radeći na Mac OS X -u ne možeš znati o čemu se radi...
Zato mislim da mogu biti toliko slobodna reći da sam ipak malo upućenija od nekog tko radi samo na Windowsima. Ne trebaš biti znanstvenik nobelovac da bi vidio ako nešto radi bolje i lakše je za koristiti. A to što nekome smeta vizualno ujednačen i ispoliran OS to je njegov problem. U krajnjem slučaju uvijek postoji konzola.