Citiraj:
Autor žile
Jesu to oni 800 ili 1000MHz-ni kitovi G.Skilla.Kod Asusa ti može bit problem sa ovrkluokom te memorije jer,ako se dobro sjećam,najveća vrijednost tRFC-a je 48,a ta memorija voli da je fin i labav - 54 npr.
Taman vidim da je opet pojeftinio,mislio sam otić do Lynxa i puknut još 4GB,ali onda po svemu sudeći kako je krenulo mogu zaboravit na 4GHz. 
|
Išao sam na količinu i jeftinoću,tako da su to oni obični 800 cl5. Možda sa 2x2gb i potegnu preko ili oko 900,ali ne znam - sumnjam nekako da su clockerska memorija, dok sam imao XMS2 Corsairov 800 CL5 čak i sa 8gb se dalo clockati.

I tu se vidi očito razlika u kvaliteti,ovi neće ni mic sa 800tke, samo ostaje malo latencije ugoditi,i to je to šta se tiče 400x9 i 8gb.
Eventualno da prodam ram i uzmem 6gb rama na 1066,i zavrtim proc punim potencijalom preko 4ghz,o tome razmišljam već dugo.

10min negdje

i čini se i meni da ću do linksa.
Citiraj:
Autor Razer
S obzirom da se moji Ballistixi (dvostrani 16.FD3) po običaju bude na guranac, odnosno na 2v, držim ih u kombinaciji sa OCZ Sli Ready 1066mhz memorijom na 975MHz, CL4, sa 2.15v. Ono što me još bode u oči jest velik vdrop na stock P5B Deluxe, pa bih trebao napraviti vdrop mod da vidim dali će se situacija ikako promijeniti po pitanju potrebnog napona procesora u kombinaciji sa 4 keksa memorije.
|
A tu su negdje na maxu,da. Oko 2V,nećeš baš povući ni 1000 na njima bez čak i 2.1 na cl 5,ali preko 2.1 mislim da je prostor dosta širok šta se tiče mhz i da im je to prava tek voltaža. Mislim da sam ja imao iste takve kao ti,nemam pojma prodao sam

. Ali bili su stvarno goes-like-hell primjerci

.
Općenito su li-la Asusice sa vdropom,vidim i na P5K vanili da se čak i od biosa do biosa drukčije ponašaju sa vdropom šta mi je malo smiješno,ali koristi ajde, sa zadnjim biosom mi je dosta manji drop nego ranije.

Nisam mislio da to može imati veze sa samom arhitekturom ploče.