View Single Post
Staro 16.06.2009., 11:45   #1324
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor ECHO Pregled postova
Pazi da neuzmeš staru Zotac 260 GTX 192SP jer su se one prodavale u Vemil-u po tolikoj cijeni premda je i ona jača od 4850 ali ne puno cca 15%
pa razmisli isplati li se davati cca 400kn više(ovo naravno nevrijedi ukoliko je grafa sa 216SP) i sve zavisi od ostatka kompa(proc,monitor,napajanje).

Bilo bi lakše kad bi ispunio opciju "Moj komp" glede možebitnih savjeta i pomoći ako i kad budeš trebao.
A 260tka u dosta igara i 50% jača od 9800GTX+ koja je li-la sa 4850,pa ja onda ne znam više odakle bacate i vadite te postotke,15%? Odakle to? U kojoj igri,gdje,šta?

Ne zaboravi da na 1920x1200 15% nije malo,a ne radi se baš o 15%,to je na 25-30fps 3-6fps razlike,što uvjetuje da li je igra - igriva, ili imaš trzavicu ispod 20 fps. Tako da nije ispravno reći - ne puno 15%. Treba za svaki postotak imati privitak,odnosno link gdje šta i kako,u kojim uvjetima.

Ovako blebetanjem postotaka ne vodimo ničemu,a imao sam i single šrotera 4850 doma i sad GTX260 216 i razlika je onako,ajmo reć u nvidia-volim te igrama - duplo. U ostalima oko 30-50%. Znači,da karikiram umjesto 35fps na 4850 imaš 50 na 260 216. Takva je razlika. Ne vjerujem općenito više testovima jer sam radio neko vrijeme i sam prateći 20tak chartova po netu,prosjek i presjek rezultata i više su nego kontroverzni,da ne kažem izmišljeni.

A i situacija sa driverima se u mnogočemu popravila,kod nvidije i atija,tako da i to treba uzeti u obzir. Svi testovi su manje više sa prastarim driverima po netu. U praksi bi postotak najviše trebao ovisiti o igri, jer je nerazumljiv 50% manji frame i frame drop recimo u GTA4 na ATi karticama vs. nvidia ekvivalenti.
thedream je offline   Reply With Quote