View Single Post
Staro 16.06.2009., 11:01   #8
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
ako grafička ima tri izlaza onda će na sva tri izlaza i davati sliku (barem bi prema svakoj logici trebal davati
Ne more Hamm. Ne u njegovoj kombinaciji izlaza. Iz iskustva govorim. Druga je prica kombinacija 2x grafe koje spominjes.

Nazalost cak ni ATI referentuše sa 4 kombinacije izlaza (2x DVI ili DVI + VGA + Display Port i HDMI) ne mogu GPU-irati vise od dva komada odjednom. Mozes birati kombinacije ali u isto vrijeme samo na dva komada mozes imati sliku. Povoljnije karte daju iluziju - zbog 3 ili 4 ulaza, posebno kad su dodatna dva DisplayPort i HDMI - kako ces imati 3 ili 4 monitora odjednom. Ali i dalje ostaju civilke sa samo 2 GPU župna ureda. Druga prica su (u linku dole) dedicirane MMS karte koje imaju kombinaciju 3x ili 4x VGA/DVI ili po novome i trenutno dosta manje vidjenom : 4x DisplayPort.

Quad karte se lako prepoznaju po dongle nacinu ostvarivanja takve veze. Obicno preko raznih poznatijih ili manje poznatijih donglerskih kombinacija. No na prste jedne ruke, mogu se nabrojati karte koje mogu izaci iz uobicajenih Quad ogranicenja : gotovo su sve ogranicene na (digital) 1280x1024 kao maksimalnu rezoluciju. Dok analogno mogu (ne sve) šarati do maksimuma. Najveca digitalna ("single link") reza cesto nije moguca ni na 2 monitora ( quad ili tripple karte) cak i kad pise da je 1920x1200 uredno digitalno podrzan. Nazalost, uz mnoge pomake, neke stvari se dugo nisu pomakle s mjesta. Posebno kad se radi o MM podrsci velikih rezolucija sa jedne Quad karte.

Citiraj:
Autor guardianx Pregled postova
Pozdrav forumašima, dakle 2 monitora mi je nedavno postalo premalo radi se o radnoj mašini za web design pa sa toliko tool-sa na desktopu svaki pixel puno znači pa sada koja je najjeftinija solucija da proširim desktop na 3 monitor?! trenutno imam Gainward 9400 GT
Guardianx,

Ako malo pretrazis PCE bazu starijih postova, naci ces brdo slicnih postova na koje sam odgovarao. Recimo jedan od recentnijih koji pokriva glavno pitanje : Graficka kartica za 4 monitora???

Citiraj:
Autor guardianx Pregled postova
dali je moguče da spojim na nju 3 monitora pošto ima VGA, DVI i HDMI?
Ne na tvom konkretnom modelu. Kombinirati mozes prikljucke ali karta ce dati sliku samo na dva monitora u komadu. Korisno bi bilo da si opisao koje rezolucije pokrivaju monitori? Buduci da je Nvidija moderniji izdanak karte, s njom si pokrio dvije digitalne reze za recimo 2x 24" monitora. Sto automatski znaci da si pokrio i sve manje kombinacije koje imas ili mislis nabavljati. Najbolja i najcisca stvar je ubacivanje jedne modernije PCI kartice. S njom pokrivas jos jedan 24" i jos ti ostaje jedan za kusur izlaz. Recimo ovako nesto sto sam upravo sebi uz Matroxe nedavno uzeo. ATI bolje dise u takvim (home/desktop) kombinacijama a zacudo, kao poruceno, jucer stavih link na bazu kompatibilnosti svih mogucih kombinacija. Ako ces kombinirati svoju Nvidiju sa ATI slicnim PCI kombinacijama, onda ti preporucam Omega drivere. Potvrdjeni su kao izvor najmanje kolicine glavobolja u takvim kombinacijama. Buduci da spominjes web dizajn, ako bi bas htio najvecu mogucu štelanciju i cementiranu stabilnost, onda bi kombinacija Matrox P serija PCI-e karte + neka G PCI uz PowerDesk-HF vjerovatno bio naj izbor. Matroxov specifican unificirani driver nacin tretiranja vise kartica, kao da se radi o jednoj karti...cini mnoge lagode koje drugi ne mogu dohvatiti sa kombinacijom drugih kartica. No, igra ce biti ponesto skuplja ali vjerovatno i nepotrebna. Spominjem cisto kao opciju. SLI kombinacije za Multi monitorski setup su po meni nepotrebna parada. Ali, sve se da sloziti.

8

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 16.06.2009. u 11:19. Razlog: Zagori mi varenika
Visage je offline   Reply With Quote