Citiraj:
Autor Visage
Pa citas li kukanje 10-tak postova prije? Doduse u kombinaciji Tcom chuna/Amis lunch paket. Prijateljev prijatelj snimio mi je liniju, poslao detaljan opis i na papiru cisto savrsenstvo. Po pitanju šuma i svega ostalog + sto sam do centrale kao Fleks do svog Rex-a. Jedino sto su to radili u vrijeme kad je uvijek sve u redu. Od zadnjeg podizanja veze, jednostavno je nesto ukakano. Htio sam vidjeti ima li neke vremenske logike i skriptnuo sam pisanje svaku chuku da vidim u koje vrijeme se ovo desava. Sad je savrseno jasno : Tocno iza 21h (sat prije manje ponekad) veza leti po maksimumu... sve do rano ujutro, plafon 08h jutro. Nakon toga moze se povratiti tu i tamo ali 90% je mucenje. Vidim da se prave mutavi i moram ih ponovo zvati. Nesto je tu nategnuto resursima, svejedno s koje strane.....
|
Znam za takve probleme, ali mislim da je tu problem u signalu a ne resursima, jer prema onome sto je cesto slucaj - kao sto si opisao, u odredjeno vrijeme - noc, je sve u redu, ali razlog tome je cesce manja opterecenost t-comov DSLAMa nego (pre)iskoristenost resursa.
Kao sto sam rekao, alcatelovi DSLAMovi su se pokazali bolji u praksi, pogotovo kad ti se na t-comu nakaci neko sa iptv-jem, pa ti konstantno cucla 5-6Mbps po korisniku maxtva :S
znaci, dok nije puno ljudi spojeno na dslam, tebi je veza u redu, a kad se vise ljudi spoji, po principu puta sile manjim otporom (tj ako je tebi losija veza nego vecini ostalih na DSLAMu) sve ode u jedno divno mjesto xD
inace, probao sam maxtv na ova 3 mjeseca (skoro) besplatnog perioda i vratio ga neki dan. jos uvijek ima djecjih bolesti, iako vecina ljudi to valda nece primjetiti - nakon sto je upaljen 10ak sati, zna nestat zvuk na trenutnom kanalu, i nema ga dok se ne promjeni/vrati kanal nekoliko puta, a ponekad uopce ne dok se STB (set-top-box kak ga zovu od milja xD) ne ugasi/upali.
2) znaju se dogadjat smetnje, koje, buduci da su digitalnog tipa na MPEG-4 kompresiji, idu na zivce (izmjesaju se boje ili se smrzne komad slike)
to se ne dogadja cesto, ali gledano na to koliko hvale digitalnu tv naspram analogne (ukljucujuci i nasu vladu sa ovim posranim projektom gdje ti pomognu sa <100kn da kupis DVB-T reciever), to se ne smije dogadjati (nije da sam ja gledao tv svih tih 10ak sati, al sam htio testirati uslugu)
3) ovo vjerojatno nije problem vecini, no meni iptv bridge konekcije (0.50 modulacija mislim da je) sprijeci da natjeram speedtouch da prihvati pppoe bridge uz spojenu rout adsl konekciju, a buduci da se speedtouch na t-comovoj konfiguraciji restarta svaki put kad se pokusam prebacit sa amisa na t-com (i obratno), promjeniti operatera bez gasenja routera postaje nemoguca misija
u t-srotovom supportu su mi naravno rekli da se prabacim na bridge potpuno (ma najbolje da predjem na dial-up omfg), sto necu buduci da nemam namjeru i na ovoj lokaciji praviti linux box jer mi nije potreban (kao tamo gdje mi je 2u1 i gdje imam game server iz sig-a na linux boxu)
(da, moguce je biti spojen istovremeno u rout i bridge modu, bilo preko istog korisnickog imena, bilo preko razlicitog, za one koji ce rec: "meni je mama rekla da se to ne moze" xD )
da se jos malo nadovezem na onu opasku iz projekta nase vlade "sidjite sa krovova" - a di bismo trebali postaviti antenu za DVB-T nego isto na krov kao i za analognu tv?
ukopcat je u dupe mozda?