Citiraj:
Autor n4d44
Ma u praksi svi kondići podnose 2000 sati na 105C (neki i više).
|
Kljucan dio ...
Citiraj:
Sa svakih 10C koliko spustiš temp. život se udvostručuje.
|
... da, uglavnom je u tome rijec (toplina ubija, uz los napon na primaru, te los ulazni filter koji prenosi svoje djelovanje na izlazne railove) ...
Citiraj:
Nema straja za primarce. Vidite taj (M) na njima to je Matsushita electronics, tj. Matsushita-Panasonic. To su kvalitetni kondići i dobro upotrebljeni jer oni ne obavljaju tako težak posao.
|
Nekako mi se cini da taj
M oznacava toleranciju kapaciteta ("M" = 20%).
EDIT: sad vidim da ima dva "M" (onaj uokvireni), da vjerojatno je Matsushita u igri.
Citiraj:
Največi problem je nekvaliteta kondića. Tu se Fuhhyju stvarno pokazao.
|
Ja bi bio zadovoljan i s KMQ Chemicon serijom
Citiraj:
edit: Corsair CX400 za primarca koristi Hitachijevog 85C 400V 270mF. Nema tu problema. Mislim (nisam 100% siguran) da ti primarci služe za Hold-Up time, tj. vrijeme od nekoliko ms potrebno da UPS preuzme posao u slučaju nestanka struje.
|
Nesto su mijenjali kada su ga francuzi primili u ruke (ne znam da li je to preslo u praksu).
Dakle radi se o
ovoj promjeni:
Kazu da produzuje Hold-up Time za 80%. Koliko vidim nesto je povecan njihov kapacitet, te je tolerancija na temperaturu veca za 20°C.
U svakom slucaju, lijepo za vidjeti da se netko brine o svojim proizvodima.
EDIT:
Bas se sad sjetih svoja 2 (vrlo slicna ovima iz Tagana) "M" 33,000uF kondica (ostali viska) koja su u biti dio ulaznog filtera uz Greatz za ispravljacki dio pojacala u A klasi koje sam jos davno radio.
Kako to pegla napon sa sekundara toroidalnog 500VA transformatora (izlaz je bio 35W - najcisca A klasa)