Tema: Tagan
View Single Post
Staro 15.06.2009., 09:09   #32
n4d44
Premium
Moj komp

n4d44's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Ja taman jučer prominija kondiće na svome Taganu TG380-U1. Stavija sam Rubycone MBZ i Panasonicove KZJ. Radi ko nov. Dizel iznenađen sam da taj tvoj Tagan radi bez problema jer vidim da ta dva mala (koja se jedino razaznaju na slici) od 16V 470mF su TNR Fuhyyju. Neće ta dva probit nego ti veći lijevo od njih koji su pokriveni hladnjakom ako su Fuhyjuu. Zna Tagan koristit i Jenpo kao što je slučaj s još jednim Taganom što ga imam (TG330-U1) i taj mi radi bez problema iako sam pronaša slike s interneta na kojima su i ti Jenpoi probili.

Uglavnom kod mene je taj Tagan sa Fuhhyjuima probija i također jedan Neone ali dosta kvalitetnije proizvodnje nego ovi današnji jer je također koristija Fuhyyju kondiće. Kondići nisu vidljivo oštećeni već se vidi da je taj elektrolit iscurija i zaljepija se po svim okolnim komponentama. U početku sam mislija da je to neko ljepilo što drži komponente da ne diraju jedne druge ali to isto ljepilo je bijele boje na drugim mjestima pa tako mislim da to može biti jedino elektrolit. Naravno napon od 11.4V sam govori o problemu i nemogućnosti napajanja da više drži stabilno komp.

Imam još taman 4 Rubycona MBZ od 3300mF 6.3V da po dva stavim u paralelu jer mi trebaju 2 od 6800mF.

Dizel nisu ti prsti otpali sad kad si ga pogleda i sad ćeš sigurno spavat. Ako koriste Fuhyyju na svim mjestima ja im osobno ne bih virova pa ti govori šta god hoćeš i kako god oni izgledali. Fuhyyju je poznat na badcaps.net-u kao najgora marka kondića.

Da sam bar ja stavija slike probivenih kondića no bacija sam ih kako sam ih vadija tako da jedino mogu uslikat zamijenjene. Vjerojatno ću i slikat da drugima pomognem u slučaju da trebaju recapat ovakvo napajanje.

Evo i jedan link usput da ne bude da ja izmišljam.

Obratite pažnju na ovu sliku. U ovom slučaju su Jenpo kondići u TG380-U1.
n4d44 je offline   Reply With Quote