View Single Post
Staro 15.06.2009., 03:37   #1
Vrga
Lalalallalaaaaaa

Vrga's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
(riješeno) Stari komp, HDD (bad sector eliminacija), boot sa USB-a...

Dakle, moj pentium 1 je otpremljen u vječna lovišta pod mišljenjem da je krepalo nešto od hardwera na njemu. Prebačen hard i lan kartica u komp sa PII...

Hard je WD Spartan 7 cijelih nešto gigabajta.
Otkriveno da hard krkava dobrano već (440 dana i 16 sati rada) .

Nakon 1980 MB sve postaju bad sectori.

kako eliminirati sve nakon 1980 MB? napravit debilanus particiju nakon 1980 i sakrit ju?

također, dodatni problem je to da mi se čini da je MBR permanentno ošo vrit, 6 pokušaja instalacije Smoothwall-a (koji koristi LILO bootloader) i 3 pokušaja instalacije IPCop-a (koristi GRUB) sam se bacio u rondanje sa hiren's boot cd-om...

nisam pokušao još ručno probat natjerat da se digne grub il lilo gore jerbo nemrem nać 32 bitni ubuntu live cd il bilokoji drugi

otkriveno da je 2 gige maksimalno iskoristivo.

konkretna pitanja:

kako eliminirati pokušaje pristupanja svemu iznad 2 gige? BIOS propertiesi?

kako natjerati stari PC koji ne zna za bootanje sa USB-a da to radi? (ako je ikako moguće, uključujući bios flashanje...)
jerbo sam promjenio i kuler u napajanju i nakeljio nekak s vezicama 80mm kuler na pasivca od pentiuma...

namjena kompa je da mi služi ko ruter/firewall (bilo ko ko kaže da nabavim bolji hardver će bit promptno ignoriran... također, opcija zamijeni hard ne dolazi u obzir jer jednostavno nemam nit jedan drugi koji radi nit imam para za ikakav hard)

hvala na odgovorima.
Vrga je offline   Reply With Quote