View Single Post
Staro 13.06.2009., 19:13   #30
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Koja panika, a ljeto jos nije niti pocelo ...

Evo par savjeta za sve koji imaju problema s hladjenjem:

Velika paznja se MORA posvetiti protoku zraka unutar case-a.
  • Ovo znaci (pogotovo za ljeto) minimalno 1 120mm/1000 RPM vent kao upuh (ili 2 na ~500), te 1 120mm/1000 RPM za ispuh (ili opet 2 na 500).

• Preporuka: brzi (npr. ~1500 RPM) ventovi s regulacijom brzine preko potenciometra (~700-800 RPM @5V).

• Dobro slozeno/"zadihtano" hladjenje ima bolje rezultate od otvorene bocne stranice, jer ako imamo dobar raspored case ventova biti ce dobar protok (kod otvorene bocne zrak prakticki stoji na mjestu).

• Dobro/uredno slozeni kablovi unutar kucista, odstranjena prasina, te micanje onih standardnih plasticnih a.k.a. 20kn Dust filtera (masovno ubijanje protoka) uvelike pomaze u ostvarivanju boljeg protoka.

• Nemojte koristiti iskljucivo napajanje kao ispuh (jako se grije, pogotovo preko ljeta).

Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Potpis. Uz dobro zadihtane rupe na bocnim dijelovima kucista (samo) ispuh radi cuda.
Dvaput

Citiraj:
Autor win32 Pregled postova
Uzeti cu jedan Kama Flex za iza, a od naprijed bih stavio ovaj:

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.908.145

Samo me brine tip lezajeva i dali je bucan u odnosu na Kama Flex!?
Taj ce ici ispred hardova i zavezat cu ga vezicama.....
Uzmi Kama Flex i spoji ga na 5V

Eventualno bi mogao nabaviti onaj vise kanalni potenciometar jednog dana ... predobra stvar

Citiraj:
Autor pimpinjon Pregled postova
neznam kakav je taj po pitanju galame, al ono vidim da su svi ti scythe ventovi dosta tihi. ja imam scythe slip stream i jedino što se čuje je puhanje zraka, njegovi mehanički dijelovi ne ispuštaju apsolutno nikakve zvukove.
Slipstream ventovi nisu za dulje vrijeme (lezajevi se trose pod utjecajem povisene temperature) - provjereno.

Bolje S-FDB (Kama Flex, S-Flex ...) lezajevi s 4 puta vecim MTBF-om ili Ball Bearaing (Minebea, Gentle Typhoon ...) koji imaju ogroman MTBF (cak i do 20g).

Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
Hehe, mogu i to! Al znam da zna netko di toga ima, smanjuje vibracije i buku!
Dobar zvuk