Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 13.06.2009., 08:11   #293
black35
Semper Fi
Moj komp

black35's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ajd da i ja napišem, svoje iskustvo sa ovlaštenim serviserom za klime!!

Prije 3 godine kupio sam klimu, i naravno radi garancije morao ju je ugraditi ovlašteni monter....
Dan nakon što sam kupio klimu dolazi kod mene u kuću spadalo koje se predstavlja kao ovlašteni monter klima, pokažem ja njemu klimu, mjesto gdje će biti ugrađena. Radi se o gornjem katu kuće. ali vanjska jedinica klime je na balkonu tako da nije imao nikakvih opasnih manevara....što se tiče bušenja i štemanja morao je napraviti samo jednu rupu na zidu za kabele i cijevi!!!!
Kako navedeno spadalo od montera ima 40 kg sa krevetom naravno da sam mu pomagao oko postavljanja vanjske jedinice jer on to nije mogao pomaknuti, i nakon nekih 50 minuta posla klima je proradila, sve super sve 5 i naravno 1000kn mi izbije iz džepa....sav materijal za ugradnju je bio moj, kada je spojio cijevi samo je pustio plin, nikakvo vakumiranje i sl.
Ta klima je uredno radila 15 dana, tada sam otišao na more, kada sam se vratio kući klima radi ali ne hladi, zovem ja ponovo tog majstora, dođe on pregleda sve i ustanovi da jednu cijev nije dobro učvrstio i da je iscurio plin, uzeo je on neki pretpotopni uređaj, spojio na klimu, to je zujalo neko vrijeme i on je otišao kao sad je sve OK, da skratim priču do kraja ljeta je on taj postupak ponovio još 2 puta i ta klima nikako nije hladila, kasnije me počeo izbjegavati, ja popizdim i posaljem mail proizvođaču Končaru i oni pošalju njihovog montera iz Osijeka, čovjek je to sve sredio klima i dan danas perfektno radi, ali smo tada utvrdili da je ovaj prethodni monter moju klimu nadopunjavao sa plinom za hladnjake a ne za klime, jer je ovaj za hladnjake 3 - 4 puta jeftiniji od ovog eko plina!!!!

Sad se ja pitam zašto je on meni izbio 1000 kn iz džepa, prvo radio je minimalno, sav materijal je bio moj, i više sam se ja naradio oko postavljanja nego on, i kad je došao popraviti ono što je zabrljao stavio mi je plin koji ne odgovara za tu klimu!!??

Moja sreća je što sam ja prilikom kupovine odmah platio i ugradnju, pa su ovi dodatni troškovi išli na račun trgovine i tog montera.