Znam da je malo duzi thread koji sam navea ali ga se u potpunosti isplati procitat.
Cak sam dao link na stranicu sa skriptom.
Sve je navedeno. Mogu se modificirat i 4xxx karte samo ima jedan problem. Specview x64 pokazuje da nema dobiti u performansama dok onaj x86 radi kao FireGL. Meni bez obzira na to max radi savrseno.
1. Copy-Paste skriptu sa stranice u jedan fajl koji ima ekstenziju .rts
2. Skini rivuTuner 2.24 i instaliraj
3. Skini 8.603 FireGL drivere s ATI sajta i otpakiraj (install to napravi u ati\support folder)
4. desni klik na .rts -> Open WIth... -> RivaTuner
5. Izaberi Odgovarajucu FireGL karticu i patchiraj ati2mtag.sys koji se nalazi u otpakiranom folredu ATIjevih drivera
Iduci korak mislim da nije cak i nuzan vec je samo potreban da windows automatski prepozna karticu
6. Otvori i promijeni DEV_ID u fajlu CA_79797.inf --- primjer:
"ATI FireGL V7700" = ati2mtag_RV630GL, PCI\VEN_1002&DEV_9511
Promijeni u:
"ATI FireGL V7700" = ati2mtag_RV630GL, PCI\VEN_1002&DEV_9501
DEVI_ID se nade pod MyComp->Device Manager->Details->Device ID (mislim da moze i GPUZ)
7. Sada treba rucno instalirati drajvere. Preko Device Managera.
8. Kada instaliras drajvere pokreni setup koji ce raci da karta nije FireGL ali ce instalirati CCC i ostale komponente.
9. Upali svoj fejvorit program jer sada imas FireGL karticu
Pod XP x86 imas punokrvnu FireGL kartu jedini problem je sto vise skoro pa nitko ne koristi taj OS u te svrhe vec nam treba x64. Mislim da ce momci na Guru3D uskoro natjerat i x64 drajver da radi kako treba.
Danas cu da isprobam Vue 7.5 PLE koji leti na FireGL kartama dok je na klasicnima spor ko puz.