Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Ljudi, samo kratku informaciju, neznam točno gdje bih pogledao jer sam noob što se tiče intela, pa stoga dva-tri pitanja.
Koja je def. voltaža za E4300, i do koje granice se može ići?
Koja je ajmo reći tvornički dozvoljena najviša radna temparatura za taj procesor?
|
Ovisi o reviziji, 1.325-1.35V, a temperatura mislim 80°C da je OK.
Citiraj:
A sad malo u opis situacije 
Naime frend mi se zagrijao za novi proc, ja sam mislio da je ovaj njegov E2130, a u biti nije nego je E4300, kad smo mu ga sastavili, dignuo sam mu ga na 2,25 i ništa drugo nisam dirao do danas, danas reko aj idem se malo igrat, i došao sam do 3,15 uz automatske postavke voltaže, mem. djeljitelj je bio na 2.66 i procesor radi kao urica, samo se temp. diže preko 70°c sa stock coolerom, ali onim debljim modelom, vrtio occt 1h i prošao bez problema.
Problem je nastao kad sam pogledao voltaže, i vidio u pc wizardu da mi je voltaža na 1,39v, pa sam opet išao kopati, i na kraju smo se našli nas dvojica na 2,7 stabilno uz napon od 1,300 u biosu, 1.290 idle, 1,280 load, po pc wizardu.
|
A trebali ste odmah početi sa manual voltažama, a možeš očekivat za 3GHz ~1.38V (ovisno o primjerku) za VCore, dok ostale napone ne trebaš dirati (osim VRAMa).
Citiraj:
Zato i pitam, do kud mogu ići sa voltažama, gledam da ga odgovorim od kupnje E6300, jer će opet ostat na stock cooleru pa sumnjam da će imat mjesta za ići puno preko 3,0ghz, već mu mislim posavjetovat da si kupi nekakav cooler za proc, tipa freezer ili tako nešto, i ostatak neka bubne na par ventova po kućištu jer ih nema nijednog.
|
Za E6300 treba dobar RAM zbog malog multya, i dobra ploča 450MHz+FSB. Uz to moj prijašnji E6300, nije mogao na 500MHz FSB nikako, tako da sam max stabilan OC dobio ~3000 sa 1.4V, što je poprilično...
Ako baš misli uzimat neki CPu, onda neka baci oko na E5200/E7200/E6300 45nm (!)
Citiraj:
Dali je E6300 stvarno isplativa kupnja, pod uvjetom da se ne kupuje cooler za njega, znači može li se od njega očekivat veći takt na stock cooleru nego što ga imam sada?
|
Ne ako mislim na 65nm
EDIT:
Razer brže tipka 
|