View Single Post
Staro 22.08.2004., 21:49   #26
dr.fiksi
doktor, trekkie, amd-ovac

dr.fiksi's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Originally posted by MasterX
ajmo redom...
za jacinu wireless signala je najbolji www.netstumbler.com samo treba imati karticu koja ga podrzava (mislim da na webu ima lista podzanih kartica) - najbolje rjesenje je ORINOCO SILVER (hack u gold verziju) ima konektor za spojiti vanjsku antenu itd...

treba probati WISP kada krenu bas oficijalno (kako sam cuo ovih dana ce konacno dobiti public IPove za koristenje tako da ce onda sve to "malo" ozbiljnije krenuti)

quote:
Flat ili ne, 64 je way tooooooo slow!

neki od nas su jos uvjek na modemima (ili ISDN) tako da mi DSL i cable ekipa djeluje razmazeno pa nismo se svi "rodili na dsl-u" do juce nas je vecina surfala preko 33.6k modema, 56k je bila (r)evolucija... a sigurno da mi je povoljnije dati 122kn mjesecno nego 250+kn samo za net HT-u (spajam se preko Carneta)

VODATEL je po meni daleko najbolji ISP u RH... za placeni 512k link dobijete recimo 2mbita, na 512k vas "spuste" samo kada je najvece opterecenje... stvarno su odlicni...

NAT na windowsima... nisam se petljao sa tim, linux-u je to u krvi slazem se da je ICS dosta nesiguran ali je totalno na nivou: kliknem tu, stavim kvacicu ovdje i svi u mrezi mogu surfati...

kod pizzerije Grof u dubravi sam uhvatio signal pomocu Orinoco Silver (hack to gold) kartice... pa omnica i antene su postavljene u onim visokim zgradama kod placa, to nije ni 200metara zracne udaljenosti...

volio bi da 128k i 256k opcije za WISP budu sto prije dostupne, 64k link za mrezu je prespor, ali meni osobno dovoljno za surfanje
a 64k non stop to je 8kb/sec *24 sata *30dana pa izracunajte koliko je to GB... nije za baciti...
Za surf je OK, ali nešto više...
Što misliš, zašto s dsl-om razmišljam o ovome?Izračunao sam ja to...itekako se isplati!Čak i za DL, flat je, a i želim se konačno riješiti tog HTa i prokletog DTa!!Čuj, i ja sam donedavno surfao na isdnu, a DSL imam niti jednu godinu.Što se mene tiče, ja ću se rado vratiti na 64kbit, flat, da se riješim ovih LOPINA.
Iako je DL sporiji, može bez frke raditi cijelu noć, svaki dan, nemam dodatnih neugodnih troškova, a ako je usluga poštena...prava stvar!Pa ja sma i pokrenuo ovaj topic-ovo je SPAS s neba.

1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w...
2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w...
3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb...
-->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga

dr.fiksi je offline   Reply With Quote