View Single Post
Staro 10.06.2009., 17:41   #118
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Jackson Pregled postova
Ja ću samo reći da su na negdje iznad pola te dvije 100tke tiše od 120mm na 7v. Na maksimumu se čuje zrak, ali sami ventovi ne. 120mm su 1200rpm max, znači valjda oko 800 na 7v.

Moguće je i na S1 staviti dva 120mm To je ultimativno rješenje

Ali po ovome što znam, Musashi je bolje rješenje kad je jedan vent na S1 u pitanju. Problem nije u čipu (S1 ga zbog više aluminija hladi bolje), jer ga oba mogu držati pod kontrolom. Na 4800 karticama su problem VRM-ovi. Kad stock cooler zapuše na 6000rpm, stvori veliki propuh koji struji preko njih i drži ih pod kontrolom. 120mm to ne radi i taj se problem rješava učinkovito tek sa dva venta, i moraju imati vrlo visok rpm (što je glasno...).

Musashi je pokrio čitavu karticu sa svojim ventovima i puše po VRM-u, koji je najkritičniji dio kod overclocka. Zato mislim da on bolje rješenje od S1 sa jednim ventom, možda lošije od S1 s dva (ali je tiši od njih).

My two cents
Musashi je odličan kuler za kolko je koštal 200kn! Al nikako nije bolji od S1+120mm, aj ne pricaj bedastoće, 120mm vent također puše po cijeloj kartici, i po vrm-u, jer se stavlja malo više na zadnji kraj pošto na prednjem dijelu nema kaj hladit, i neki dobar 120mm fan ima jako dobar protok možda i bolji od 2x100 na nekim nečujnim okretajima!

A druga stvar S1 ima duplo veću pasivnu površinu te ima 4 hitpajpa, kaj sve govori za sebe! Musashi je slabiji al za 200kn je bio odličan, no sad je opet malo preskup!
danc00 je offline   Reply With Quote