Tema: nešto brzo
View Single Post
Staro 10.06.2009., 01:26   #9
semiRocket
Registered User

semiRocket's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Da, nažalost wireless bi trebao biti dostupan tamo gdje nema adsl-a, međutim stvar je u tome da onaj jači HSDPA signal pokriva samo gradove dok je na selu dostupan samo sporiji GPRS (nešto ko modem). Ako se uzme u obzir još i probleme s učestalim pucanjem veze, onda se to zbilja ne isplati.

Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Za satelitski net ti jos uvjek treba zemaljska veza radi uploada. 2Way satelitski internet je jako skup. A inace je taj net sto se moze uzet kod nas bezveze. Imao sam prije par godina 16Mbits i tu brzinu sam dobivao jedino u gluho doba noci sredinom tjedna. Vikednom po danu jedva malo brze od dva kanala ISDN-a islo.
Što je to tako sporo ? Nisam znao.
Možda se može naručit neki strani (možda brži i jeftiniji) provajder koji pokriva naše područje. Srpski i naši provajderi ionako iznajmljuju satelite od stranih firmi. pošto su jedini u državi, naravno da su nabijali cijene. Ali kada malo gledaš meni bi bilo važnije da sam imao stalnu konekciju na internet i brzinu od ISDN x2 nego modem pa da se hebem s impulsima. A ako nije toliko skupo, koliko si plaćao 2Way. I koliko dođe onaj prvi račun (oprema).
semiRocket je offline   Reply With Quote