Pa ti si onda pravi frend
Do nedavno sam imo i ja samo Dial-Up, i predložio sam sličnu stvar jednom mom "prijatelju"; ja mu dofuram već iskonfiguriran jedan moj stari komp, on ga samo ušteka kod sebe na ruter. Ali jok

Bitno da se hvalio kako mu komp non-stop nešto skida i kako ga ne gasi uopće, a ja sam obarao svjetske rekorde u čitanju stranica da potrošim čim manje impulsa. Još kad se sjetim da sam plaćao po 350kn mjesećno interneta za nekih 1GB prometa već sam mogo imat dva nova kompa
Ima još jedna opcija, a to je satelitski internet. Mada je to dosta skupo, i ne znam da li to u našoj dragoj HR još tko to dila, ali gotovo sigurno ima srpskih provajder(a).
Google i još par firmi rade na tome da lansiraju i omoguće jeftini satelitski internet za siromašne zemlje u razvoju (tu spadamo i mi) koje ne mogu opskrbit manja područja adsl-om baš zbog neisplativosti. Ako me dobro sjećanje služi moglo bi biti negdje u 2010-toj. Cijene bi trebale bit iste kao i kod adsl provajdera.
Evo imao sam i ja Dial-Up pa sam sve moguće i nemoguće istražio
EDIT:
Googleov projekt pod nazivom Other 3 Bilion (Ostalih 3 Bilijuna

):
http://www.o3bnetworks.com/
Bivši Vodatel, sada Metronet je jedini (čini mi se) dilao satelitski pristup u hr, ali više ne dila kako piše na str
www.vodatel.hr